Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Tipy na zimní lyžování v Horním Rakousku

Tipy na zimní lyžování v Horním Rakousku

Přemýšlíte o tom, kam vyrazit za zimními sporty do zahraničí? Pak do svého hledáčku zahrňte Horní Rakousko. Oblast, pro kterou hovoří hned několik zásadních kladů. Je to určitě relativně krátká dojezdová vzdálenost. Příjemné ceny korespondující s dokonale vybavenými lyžařskými areály vhodnými pro rodiny s dětmi. V neposlední řadě je Horní Rakousko příslibem i jiných pohybových aktivit a poznávání. Stačí si vybrat některý z níže uvedených lyžařských regionů.

Dachstein Salzkammergut

Zavítat můžete například do oblíbeného prázdninového regionu, kterým je Dachstein Salzkammergut. Právě zde se nachází Dachstein West. Největší rodinný skiareál v této oblasti, kde na vás čekají moderní lyžařské areály a spousta sjezdovek. Celkem je k dispozici na sedmdesát lanovek. Dostupné jsou nejrůznější funparky a běžecké trasy. Za zmínku stojí určitě trasa Panoronda s délkou 44 km. Na své si přijdete vždy, ať už nasadíte lyže, běžky nebo sněžnice. Dachstein Salzkammergut doslova vybízí k zimním túrám a procházkám. Zavítat můžete třeba k vyhlídkové plošině 5fingers nacházející se v nadmořské výšce 2 100 metrů nad mořem.

Dachstein Salzkammergut, to je zimní zábava ve všech ohledech. Pokud toužíte po kvalitním prašanu, jistě vaší pozornosti neunikne Freeposrts Arena Dachtein Krippenstein. Vedle freeridového výcviku se můžete ponořit do lezení po ledu nebo dáte přednost paraglidingu. Populární jsou lyžařské túry na Hornspitz. Ať už bude vaše zimní dovolená v Dachstein Salzkammergut nabývat jakékoliv podoby, vždy budete obklopeni překrásnými a zasněženými vrcholky hor.

Pyhrn-Priel

V relativní blízkosti od Česka se nachází také rekreační oblast Pyhrn-Priel. Ta se pyšní dvěma lyžařskými středisky, která jsou ideální volbou pro začátečníky, pokročilé a sportovní nadšence. Celkem je k dispozici 62 km sjezdovek, takže každý si přijde na to své. Vybírat si můžete mezi místy Wurzeralm a Hinterstoder. Pokud dáváte přednost komornějšímu prostředí, volte první ze dvou jmenovaných. V obležení překrásných horských chat si toho užijete více než dost.

Pyhrn-Priel, to je například metaná na ledě, dobrodružné túry na sněžnicích, ale i dvě sáňkařské dráhy vybavené umělým osvětlením. V rámci zimní turistiky na vás čeká přes 100 kilometrů upravených tras a stejná délka je vyhrazena také pro milovníky běžek. Překrásné horské scenérie zde spojíte i s patřičným adrenalinem. Toho se vám dostane na černé sjezdovce se sklonem až 70 %. Pyhrn-Priel nabízí zkrátka pro každého něco.

Böhmerwald

Užívat si můžete i zimní Šumavu, akorát z druhé, tedy rakouské strany. Důkazem toho je oblast Böhmerwald v rámci níž se budete pohybovat v nadmořské výšce 933 až 1 338 metrů nad mořem. Lyžování v této oblasti Horního Rakouska si užijete na sjezdovkách nabízejících celkem 20 km tratí. Zhruba polovinu tvoří modré sjezdovky, tu druhou pak červené sjezdovky. Nechybí ani černá sjezdovka dlouhá jeden kilometr. V Böhmerwald funguje pět lyžařských vleků, ale také tři sedačkové lanovky.

Není to pochopitelně jenom sjezdové lyžování, jemuž se budete oddávat. Ve výškové oblasti je k dispozici 78 km upravených běžkařských tras. Pokud vám to bude málo, sjedete trochu níže do údolí, kde na vás čeká dalších 93 km upravených tras. Lyžařská střediska nabízí komplexní služby zahrnující půjčovnu vybavení, lyžařskou školu a jiné. Lyžařskou dovolenou v Böhmerwald lze spojit i s curlingem. Vašimi cíli se mohou stát Berg bei Rohrbach, Haslach, Peilstein, Rinnmühle a jiná místa, kde bude jistě co obdivovat.

Traunsee

Poslední tip na lyžování v Horním Rakousku vás zavede do okolí jezera Traunsee, poblíž města Ebensee k hoře Feuerkogel. Právě zde si užijete nezapomenutelné lyžování se vším všudy. K dispozici je kolem 20 lyžařských areálů, které vás sice nepřenesou do závratných výšek, o to větší zábavu a výhled po okolí si budete užívat. Jestliže se při lyžování chcete oddávat pohledu na jezero, zamiřte do lyžařského střediska Traunkirchen. K dispozici budete mít až 14 km udržovaných sjezdovek. Chybět nebudou ani běžkařské trasy.

Traunsee, to může být zimní zábava nejrůznějších podob. V této oblasti jednoznačně vede zimní pěší turistika. Je zkrátka co objevovat. Užít si můžete noční procházky romantickým městem Gmunden nebo dáte přednost projížďce koňským povozem. V zimě jde o velice romantický zážitek. Poznejte okolí obce Grünau im Almtal na hoře Kasberg a prožijte nezapomenutelnou zimní dovolenou v Horním Rakousku.

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.