Last minute dovolená - Slevy až -60 %

Už i velbloudi se musí řídit podle semaforu

Už i velbloudi se musí řídit podle semaforu

Se semafory se můžete setkat na různých místech, od silnice až po železnici. Jen málokdo by je však hledal v pouštní oblasti. Navíc, když nejsou určeny pro motorové dopravní prostředky, ale pro velbloudy.

Je to teprve několik málo dní, kdy se v pouštních oblastech Číny  Crescent Spring a Ming-ša Moutain  objevil semafor pro velbloudy. Stejně, jako na silnici, i zde má jeden důležitý úkol. Zabránit tomu, aby nedocházelo ke střetům s lidmi.

Tyto turistické oblasti jsou totiž protnuty nejrůznějšími stezkami, a právě v jednom místě se protínají pěší a velbloudí trasy.

Do určité míry jde o velice zdařilý marketingový tah, který se může stát větším lákadlem pro turisty. Kdo může říci, že seděl na velbloudovi v koloně a čekal až mu padne zelená? Jeho umístění má však i praktický důvod, protože zde opravdu docházelo k neblahým kolizím.

Zpívající písky a další zajímavosti

Velbloudí semafor samozřejmě není tím jediným, co láká turisty do této oblasti. Právě provincie Kan-su nedaleko města Tun-chuang tak trochu připomíná arabský poloostrov. Velkým lákadlem jsou tu zpívající písky vydávající zvláštní zvuk. Navštívit můžete jeskyni Tisíců Buddhů Mogao a čtyři brány Velké čínské zdi.

Zažijte jedinečnou atrakci na vlastní kůži. Při plánování příští dovolené myslete na exotickou Čínu

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.