Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Užijte si pohodu v maďarských termálech

Užijte si pohodu v maďarských termálech

Člověk potřebuje čas od času vypnout, hodit starosti za hlavu a nabrat nové síly. Pokud se v takové životní etapě zrovna nacházíte, máme pro vás skvělý tip. Vyrazte do maďarských termálních lázní.

Maďarsko je bezpochyby krásnou zemí vybízející k poznávání a relaxaci. S touto destinací se pojí především vyhlášené termální lázně. Zájem o ně stoupá se sychravým počasím, protože pak si naplno užijete oněch přínosných koupelí, hřejivé vody a přidružených procedur. Když se řekne maďarské termály, každému se určitě vybaví Hévíz, Sárvár, Györ, Bükfürdő a podobné. Kromě těch nejslavnějších je však Maďarsko protnuté i řadou méně známých, v nichž se domůžete také vynikajícího zázemí a relaxace.

Termální lázně jen kousek od Slovenska

Pokud se vám do maďarských lázní nechce cestovat příliš daleko, zaměřte se na slovenské příhraničí. Vedle již zmiňovaného města Győr se tu nachází i ostatní, kde si přijdete na své. Pokud navíc chcete spojit relaxaci s historickou atmosférou, zamiřte do jednoho z těchto míst.

  • Komárom
  • Komárno

Vyhledávaný je areál s názvem Brigetio. Jestliže vám nevadí připlatit za lepší servis a služby, nejblíže vám bude s největší pravděpodobností Mosonmagyaróvár. Toto město se nachází v podstatě hned za Bratislavou.

Východní a západní část Maďarska

Pojďme se na termální lázně v Maďarsku zaměřit z pohledu geografie. Pakliže se vaším cílem stane východní část Maďarska, zamiřte do obce Cserkeszőlő, kde je komplex Tiszakécske. Bohatý wellness a teplota vody až 39 stupňů udělají dobře jistě každému. V této oblasti patří k vyhlášeným Barack Thermal Resort, který mimochodem funguje také jako letní aquapark. Před zimní návštěvou si ho tak můžete oťukat ještě během léta. Neopomínejte ani na termální lázně Kiskunmajsa.

Opakem východu je západ Maďarska. Právě zde se nachází vyhlášený Sárvár. Jak asi každý správně tuší, tato oblast země je poblíž Balatonu, kolem něhož je slušné zastoupení termálních lázní. Do itineráře si zapište město Pápa, ale i aquapark Zalakarose. K vyhledávaným termálním lázním patří Zalaegerszég.

Jaké další termály stojí za návštěvu?

Jak už bylo zmíněno v úvodu tohoto článku, Maďarsko je doslova přeplněné spoustou termálních lázní, takže vše výše prezentované je spíše takovým pomyslným odrazovým můstkem. Dokazuje to další vyhledávané město Dunaföldvár, kde tamní termály nabízí krytý a venkovní pavilon. Jestliže chcete spojit příjemnou relaxaci s krásným prostředím, jasnou volbou se vám stane Kiskőrös.

Milovníci originality mohou vsadit na jeskynní termální lázně zvané Miskolc-Tapolca. Užívat si budete nejenom teplotu vody kolem 30 stupňů, ale také čistý krasový vzduch. Léčebná voda vám bude dostupná i prostřednictvím termálních lázní Egerszalók. Terasové útvary, dohromady sedmnáct bazénů a vyžití pro nejmenší.

Nyní, když máte přehled o vyhlášených termálech v Maďarsku, nezbývá, než si detailněji prohlédnout nabídku jednotlivých lázní a naplánovat relaxační dovolenou.

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.