Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Vánoce v teple? Můžete je mít i bez rozehřátého krbu. Víme kam vyrazit

Vánoce v teple? Můžete je mít i bez rozehřátého krbu. Víme kam vyrazit

Sníh praská pod podrážkou bot a na okny maluje mráz roztodivné květy. Brzy se stmívá a vánoční svátky jsou za dveřmi. Co když si v tomto období můžete ještě užít sluníčka a teplých večerů? Posedět na terase za šumění moře v šortkách? Vyrazte za sluncem na Maltu.

Příjemné prosincové teploty

Bílé Vánoce jsou kouzelné, ale co když zažijeme Vánoce plné bláta, deště a pochmurných nálad? Nejednou jsme byli svědky toho, že sníh si dával na čas a nebylo možné jej zahlédnout ani v tuzemských horách. Nečekejte v prosinci na sníh a otočte pozornost ke sluníčku. Na Maltě se v prosinci blíží teploty dvaceti stupňům. Ideální počasí na procházky kolem moře, poznávání místní kultury nebo na výlety na kole. 

Na Maltu za poznáním

Letní období je na Maltě v duchu odpočinku na pláži, protože sluneční paprsky nedovolují náročnější fyzickou aktivitu. Právě proto je Malta ideální destinací pro ty, kteří chtějí poznat památky nebo vyrazit za přírodními krásami. Procházky kolem útesů nebo po kamenitých kopcích, pamětihodnosti bez obležení návštěvníků nebo kouzelné paláce. To vše si můžete v prosinci prohlédnout. 
Malta je protkaná cyklistickými stezkami, trasu můžete vybrat podle náročnosti a strávit dovolenou aktivně.

Vánočně prozářená Malta

Navzdory vysokým teplotám jsou na Maltě v prosinci vánoční přípravy v plném proudu. Všudypřítomné vánoční dekorace budete potkávat na veřejných prostranstvích i u rodinných domů. Určitě vyrazte na prohlídky kostelů. Právě ty jsou ve vánoční čas vyzdobeny květinami. Uvidíte i zajímavé dekorace z naklíčeného obilí okolo oltářů i vystavených betlémů. Tradice výroby betlémů je na Maltě hluboce zakořeněná. Téměř každá rodina má vlastnoručně vyrobený betlém, který následně vystavuje v centrálním okně. Betlémy vás při procházkách jistě zaujmou.

Skvělá kuchyně na ostrově

Specifickou chuť i vůni mají místní pokrmy. V letním období má na horké a pikantní pokrmy chuť málokdo, proto si speciality zajeďte vychutnat v zimě. Maltská kuchyně používá sezónní potraviny, ochutnáte delikatesy, které v letním období v menu nenajdete. Restaurace jsou poloprázdné, atmosféra je poklidná a vy se můžete nechat hýčkat vřelostí a pohostinností místních. 

Přímý let na Maltu

Od poloviny prosince až do začátku ledna můžete na Maltu letět přímým letem z Prahy. K zakoupení jsou letenky za zvýhodněnou cenu, zvýhodněné pobytové balíčky služeb objevíte i u jednotlivých hotelů. 

Utečte letos předvánočnímu shonu a vypravte se za sluncem, poznat kouzelnou Maltu. Jednu z adventních nedělí můžete strávit výhledem na moře či procházkami po hlavním městě Valletta. Z jeho uliček na vás dýchne romantická atmosféra. Ve městě Qawra můžete navštívit akvárium nebo si projít vesničku Pepka námořníka. Opomenout nesmíte ani návštěvu přírodních krás. Vypravte se k Modré jeskyni. A pokud se vydáte na Maltu na několik dní, navštivte i blízký ostrov Gozo

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.