Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Zažijte Dubaj zdarma. Poradíme, kam vyrazit

Zažijte Dubaj zdarma. Poradíme, kam vyrazit

Vyslovte Dubaj a hned vám na mysli vytane luxus a celá řada atrakcí. Nemusíte mít obavy. Dovolená v Dubaji může být mnohem levnější, než myslíte. Vezmeme vás do míst, kde na vás čeká spousta zážitků, ale vaše peněženka zůstane nedotčená. Kde zažijete Dubaj zdarma?

Dubaj se otevírá turistům

Není tomu tak dlouho, kdy Dubaj byla místem jen pro ty nejbohatší. Postupně se Dubaj stává více dostupnou, objevují se nabídky na levné letenky i ubytování za nízkou cenu. Luxusní Dubaj má spoustu lákadel a atrakcí, vyzkoušet můžete řadu aktivit, navštívit nespočet zajímavých míst. Představíme vám ty, které nezatíží vaši peněženku.

Historické centrum staré Dubaje

Architektonicky je Dubaj směsicí hned několika stylů. Nevynechejte prohlídku historické části Dubaje. Bavit vás budou zejména procházky po tržištích. 
Epicentrem městského života bývala čtvrť Al Fahidi, prohlédnete si zde tradiční stavby s nádvořími a větrné věže barjeel, které jsou prapředkem klimatizace. Po procházce starého města můžete odpočívat v některém z upravených městských parků. 

Obchodní centrum Dubai Mall

Téměř povinností pro turisty je návštěva obchodního centra Dubai Mall. Je to největší obchodní centrum na světě, kde najdete nespočet obchodů a spoustu zábavy. Impozantní je už samotná stavba, uvnitř si můžete prohlédnout například vodopád nebo obří akvárium. Vstup do tunelu akvária a celá prohlídka je však už zpoplatněna. 

Fontána v Dubaji

Poblíž obchodního centra Dubai Mall je oblíbená dubajská fontána. Tryská do impozantních výšin a každou půl hodinu je doprovázená hudbou. Některé prameny stříkají až do výšky 140 metrů, dnem i nocí si užijete krásnou choreografii vodních proudů, melodií a večer i hru světel. 

Barevný Dubai Canal Waterfall

Stavba dubajského kanálu je další z novodobých pozoruhodných staveb. Pokud místo navštívíte v noci, můžete si prohlédnout barevnou kaskádu v ulici Sheikh Zayed Road. Dubajský vodní kanál začíná v Dubajské zátoce a vede starou Dubají až k Arabskému zálivu. Promenády jsou propojeny mosty pro pěší, z mostů jsou nádherné výhledy. 

Procházka po Dubaj Creek

Nádherné výhledy a mnoho zábavy vás čeká na Dubaj Creek, které žije dnem i nocí. Vyrazte na procházku, projděte se po molu a okuste dubajskou atmosféru. Z přístavu Dubai Creek pořídíte ty nejkrásnější fotky dubajských mrakodrapů. Nejlepší doba na procházku je před západem slunce.

Dubaj v rámu a Wings of Mexico

Poměrně novou atrakcí je rám impozantních rozměrů. Dubai Frame je největším rámem světa. Je vysoký 150 metrů a výhled z vrcholu ukáže všechny části Dubaje jako na dlani. Své kouzlo mají denní i noční výhledy na Dubaj z Dubai Frame. Skvělé fotografie pořídíte u obrovských křídel Wings of Mexico. Hned za vámi se bude tyčit nejvyšší mrakodrap na světě. 

Nejkrásnější mešita Jumeirah Mosque

Nejkrásnější mešitu Jumeirah Mosque si můžete prohlédnout zdarma. Stavba je nádherná zvenčí i zevnitř, jen je třeba nezapomenout na vhodné oblečení. Mešita je otevřená turistům, uvnitř pojme až 1 200 věřících. Navštívit ji můžete denně kromě pátků ve vyhrazené hodiny.

Procházka po pláži

Dubajské pláže sice nezískají přední příčky na žebříčku nejkrásnějších pláží světa, přesto stojí za to zavítat na procházku, uniknout ruchu pulzující Dubaje a kochat se výhledy na jedinečnou architekturu. Navštivte pláž JBR nebo Marina Bay
Většina městských pláží je pro návštěvníky zdarma a otevřeny jsou až do půlnoci. Slunečné počasí je v Dubaji po celý rok. 

Přírodní rezervace Ras Al Khor

V přírodní rezervaci v Ras Al Khor Wildlife Sanctuary se ocitnete jako v jiném světě. Nejvíce si místo oblíbili plameňáci, ale zahlédnout můžete i orly, volavky nebo kormorány. 
Za sportovním zážitkem vyrazte do národního parku Mushrif. Milovníci horských kol zde mají připravenou 50 km dlouhou trať, na které ochutnají adrenalin i přírodní krásy.

Muzea v Dubaji přístupná zdarma

Celá řada muzeí v Dubaji má otevřené dveře turistům a nevyžaduje vstupné. Zajímavé je například muzeum kávy. Určitě navštivte i muzeum mincí, policejní muzeum nebo muzeum velbloudů.

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.