Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Zažijte Mallorcu všemi smysly

Zažijte Mallorcu všemi smysly

Cílem turistů na Mallorce bývá obvykle maximální relaxace a co nejdelší pobyt na nádherných pláží. Ostrov ale může nabídnout mnohem víc. Představíme vám Mallorcu zábavnou, dobrodružnou i poučnou. Proměňte pobyt na Mallorce za dovolenou plnou zážitků. 

Největší z Baleárských ostrovů

Mallorca ukrývá nespočet nádherných pláží s hebkým pískem, kde ani v nejvyšší sezónu není přeplněno. Na tento kouzelný ostrov se můžete vypravit během celého roku, to díky středomořskému klimatu. Vyberte si z oblíbených letovisek, ve kterých na vás čeká celá řada zážitků, od vodních sportů, přes ochutnávání místních specialit až po kulturní akce. 
Mezi vyhledávané pláže patří ty na východním pobřeží, letovisko Sa Coma okouzlí jemným bílým pískem. Kulisa palem a křišťálově čistého moře jen dotváří pohádkovou atmosféru. 
Rušnějším letoviskem je Cala Millor, míří sem rodiny s dětmi, ale i ti, kteří touží po zábavě a pulzujících barech a nočních klubech. Populárními letovisky jsou i Magaluf, Palmanova, El Arenal nebo Paguera. Stačí si jen vybrat, podle toho, zda toužíte po klidu nebo vzruchu.

Za adrenalinem do Serra de Tramuntana

Na severozápadním pobřeží se rozpíná pohoří protkané dobře značenými turistickými stezkami. Nejvyšší hora je Puig Major a má 1 445 m. Horský trek v takto kouzelném prostředí s nádhernými výlety je nezapomenutelným zážitkem. Nezapomeňte na dovolenou přibalit vhodné obutí, hory vás zlákají. 

Palma de Mallorca, vypravte se za architekturou

Krása ostrova a romantických uliček se vám představí při procházkách hlavním městem. Palma de Mallorca vás přivítá úchvatnou katedrálu Le Seu nebo maurským palácem Almudaina. Při procházkách nesmíte minout hrad Bellver nebo náměstí Plaza Mayor. Odpočinout si můžete v parku s výhledem na katedrálu a palác. Dopřejte si piknik jako místní v Parc de la Mar

Děti si zamilují projížďky vláčkem

Po prohlídce Palmy nastupte do krásného dřevěného vláčku. Ten pomalým tempem projíždí kolem pobřeží a zaveze vás do města lemovaného pomerančovými háji. V městečku Sollér si můžete prohlédnout přístav nebo kostel sv. Bartoloměje ze 13. století. 

Středověké hradby v městě Alcúdia

Malebný záliv Alcúdia ukrývá stejnojmenné městečko, které si uchovalo středověký nádech. Schované je za impozantními hradbami a pohlédnout si můžete například římské divadlo. V místě uspokojíte touhu po objevování i relaxaci. Budete totiž hned u nejdelší pláže na ostrově. V jediném dnu poznáte hned několik krás. 

S foťákem do soutěsky

Fantastické panorama kaňonu lemovaného kolmými skalami, které dosahují až do výše 200 m se vám otevře v soutěsce Torrent de Pareis & Calobra. Kaňon má délku 3 kilometry a během procházek nepřestanete mačkat spoušť fotoaparátu. 
Přírodní krásy budete obdivovat v parku Modragó a nádherný mys vás čeká u vyhlídky Es Colomer. 
Ať už vyrážíte jako singl cestovatel, nebo pár toužící po zábavě či rodina s dětmi mířící za odpočinkem, kouzelná Mallorca si vás získá. Budete se chtít vracet znovu a znovu. 

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.