Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Nádherné památky, perfektní termály a příznivé ceny. Vypravte se do Maďarska

Nádherné památky, perfektní termály a příznivé ceny. Vypravte se do Maďarska

Země dobře dostupná vlastní dopravou, kde si užijete jednodenní výlet, prodloužený víkend i několikatýdenní dovolenou je Maďarsko. Nabídne odpočinkové pobyty v termálních lázních, místa pro sportovní vyžití i historické skvosty. To vše za příznivé ceny. 

Procházka Budapeští

Hlavní město Maďarska, Budapešť, má krásné historické centrum, ikonickou tržnici i romantická zákoutí na nábřeží Dunaje. I kdybyste v Budapešti strávili týden, budete mít o zábavu a procházky za poznáním postaráno. Určitě si prohlédněte budovu parlamentu, Budínský hrad a centrum města. Projeďte se po Dunaji některou z pravidelných linek a zajděte do termálních lázní s dlouhou historií v nádherných prostorách, kde je stále zóna s rozdělením na mužskou a ženskou část. V lázních Gellért můžete odhodit plavky. 

Maďarské moře

Balaton samozřejmě není mořem, ale pohodlím, čistotou vody a rozlehlými písčitými plážemi se moři v mnohém vyrovná. Vodní plocha sahá až k obzoru, vítr si pohrává s vlnami a děti se nemohou nabažit stavění hradů z písku. Milovníci cyklistiky ocení dlouhé stezky kolem Balatonu rovinatým terénem s krásným okolím a upraveným asfaltovým povrchem. V blízkosti si můžete prohlédnout zříceniny hradů Rezi a Tátika. Balaton jako na dlani se vám ukáže z vyhlídky v Tihaně provoněné levandulí. 

Historická centra měst

V Maďarsku se můžete projít městy, která si zachovala stavby a památky po stovky let. Historické jádro města s barokními domy si prohlédnete například v Šoproni. Město se nachází na hranici mezi Rakouskem a Maďarskem, po první světové válce se obyvatelé v referendu rozhodli, že chtějí být maďarským městem. Šoproň je jediným maďarským městem, které má historické jádro neporušené. Přivítá vás Brána věrnosti a z Požární věže dohlédnete až do rakouských Alp. Ve městě nesmíte minout Kozí kostel či jednu z nejstarších evropských synagog. 
Nadchne vás i procházka po druhém největším maďarském městě. Debrecen byl střediskem revoluce a má nádherné centrum. Prohlédněte si Velký kostel a odpočiňte si v termálních lázních.

Maďarský skanzen Hollókő

V blízkosti slovenských hranic se zastavil čas a dochovala se tradiční zástavba vesnice ze 17. století. Zdejší skanzen je pod záštitou UNESCA. Obydlené selské domy, folklorní zvyky, zvláštní nářečí i obyvatelé v krojích. Je jen málo míst, kde můžete okusit atmosféru živého skanzenu. Hollókő je jedním z nich. Prohlédněte si kostelík sv. Martina. Dřevěná věž byla postavena bez hřebíků. Také se vypravte se ke zřícenině hradu Hollókő s úchvatnou vyhlídkou. 

Země léčivých pramenů

Maďarsko má nespočet horkých a léčivých pramenů. U mnohých zřídel vznikly moderní aqua parky se zábavnými prvky nebo wellness zóny s lázeňským centrem. V Maďarsku navštivte Hungarospa, Hajdúszoboszló s největším skluzavkovým parkem, léčivé termální lázně a koupaliště Harkány nebo druhé největší maďarské lázně Bükfürdő Thermal & Spa.

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.