Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Nejlepší sauny a wellness v Česku

Nejlepší sauny a wellness v Česku

Wellness pobyt je zaručeným způsobem, jak si odpočinout a načerpat novou energii. Vypravit se můžete v létě i v zimě, ale je pravdou, že si bazény, vířivky a sauny užijete nejvíce v sychravých nebo mrazivých dnech. Představíme vám místa s nádhernými wellness centry, kde můžete odložit shon a starosti a nechat se hýčkat vodními proudy a měkoučkými ručníky. Vyrazte za odpočinkem.

Wellness centrum Infinit Maximus


Zdroj: https://www.facebook.com/infinitwellnesscentra

U brněnské přehrady si můžete dopřát špičkový odpočinek ve vyhlášeném wellness centru Infinit Maximus, vyrazit můžete v chladných dnech, protože se zahřejete v částečně krytém termálním bazénu. Odpočívat lze ve whirlpool s projekcí noční oblohy nebo ve vířivce se slanou vodou. Saunový svět vás bude bavit, najdete několik typů rozličných vnitřních a venkovních saun a když se budete chtít ochladit navštívíte venkovní jezírko s vodopádem

Kde: Hrázní 327/4a, 635 00 Brno-Kníničky

Procházky či lyžování zakončíte v horké vodě


Zdroj: https://www.facebook.com/grandhoteltatra/photos_by

Ve Velkých Karlovicích v Grandhotelu Tatra si můžete užít několik bazénů a vodních prvků. Ve vyhřívaných bazénech si vychutnáte výhled na okolní přírodu a vyzkoušíte si bazén s vodními atrakcemi, vířivky a několik druhů saun. Nechybí relaxační zóna a dopřát si můžete i masáž. Relaxace v horkých bazénech je nádherný způsob, jak zakončit den třeba po lyžování nebo dlouhé procházce.

Kde: Na Mikulcově 505, 756 06 Velké Karlovice

Odpočinek v Lázních


Zdroj: https://www.facebook.com/augustinianskydum/photos_by

Lázně Luhačovice jsou místem, kde odpočinek skutečně léčí. Užít si můžete hned několik příjemných procedur a odpočívat budete v místě, které bylo určeno pro odpočinek mnichů Augustiánského řádu. Ve Spa & Garden Augustiniánského domu vítá hosty nabídka wellness procedur a různých relaxačních rituálů. Určitě si nenechejte ujít masáž 6 smyslů, celotělový rituál je uvolňující. Krásné prostředí nabízí relaxační bazén s vodními atrakcemi, vířivku a několik typů saun.

Kde: Antonína Václavíka 241, 763 26 Luhačovice

Jeden den hýčkání


Zdroj: https://www.facebook.com/ChateauMcely/photos

U Mladé Boleslavi ve Svatojiřském lese najdete lázně Mcely Bouquet. Je to klidné a romantické místo, každý rituál je dokonale propracovaný. Do lázní přijíždíte minimálně na jeden den, po který vás čeká příjemné hýčkání. Mezi naplánovanými procedurami si budete užívat odpočinek v zahradní wellness oáze, v sauně nebo ve vířivce.

Kde: Mcely 61, 289 36 Mcely

Netradiční sauny v Česku

Pobyt v sauně posiluje imunitu, je prevencí proti alergiím, stabilizuje hladiny hormonů a má blahodárné účinky na pleť. Saunování byste se měli oddávat minimálně jednou týdně, možná proto zatoužili někteří mít saunu doma nebo ji dát k dispozici hostům. A protože stavba sauny není příliš složitá, vznikají nevšední místa, která vás budou bavit svou nápaditostí.

Staré silo v Jihlavě

Nevyužité kontejnery byly inspirací pro stavbu domů, kanceláří a nejrůznějších chatek. Spousta lidí vyřazený kontejner přestavěla na dílnu nebo sklad. Nádherně vypadá i jako sauna. Výhodou je, že si saunu přestěhujete kamkoliv budete potřebovat. Kontejnerovou saunu můžete navštívit ve starém silu v Jihlavě. Má privátní provoz a pronajmout si ji může až 6 osob.

Na voru na ostrov

Romantické saunování si můžete užít na ostrově Dobčických rybníků. Stačí si zarezervovat chatku a bude vám k dispozici sauna na nádherném a romantickém místě. Horko vás sevře ve chvíli, kdy se na ostrov dopravíte stylovým vorem. Za romantikou ve dvou nemusíte jezdit daleko, Dobčické rybníčky jsou kousek od Českých Budějovic.

Na střechu Zlaté kapličky jen s pozvánkou

Utajená sauna jen pro zvané je na jedné z budov Národního divadla. Nemějte obavy o střechu historického skvostu, nachází se na Nové scéně Národního divadla. Do sauny je přístup jen s pozvánkou a během saunování můžete vyslechnout činoherní představení nebo operu. Možná budete mít někdy štěstí a na podobné místo se podíváte. 

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.