Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

8 tipů, co dělat v Praze v zimě - Kam vyrazit za zábavou a sportem?

8 tipů, co dělat v Praze v zimě - Kam vyrazit za zábavou a sportem?

Léto zatím v nedohlednu a nevlídné počasí k výletům zrovna dvakrát neláká. Nezoufejte. Nemusíte zůstat zavření doma u televize a kousat se nudou. Máme pro vás několik tipů, jak si užít zimu v Praze, ať už prší, nebo mrzne až praští. K návštěvě lákají například muzea, Medúzárium nebo sportoviště pod střechou. 

Za zábavou i vzděláním do Muzea Smyslů

Interaktivní Muzeum Smyslů Praha je místo pro příjemně strávený čas s rodinou. Svět, ve kterém nic není takové, jak se zdá a který ošálí všechny smysly. I ty, o kterých jste ani netušili, že je máte. Stanete se součástí expozice a můžete probádat více než 50 exponátů - od nejrůznějších místností přes interaktivní instalace až po optické klamy. Každý z těchto exponátů nabízí poučení o našich smyslech a vnímání. 

Muzeum Karla Zemana - vstupte do světa fantazie

Muzeum Karla Zemana představuje celoživotní dílo českého režiséra, scénáristy a výtvarníka, jehož filmové triky proslavily českou kinematografii 20. století. Expozice je umístěna v dobových ateliérech, kde máte možnost si vyzkoušet filmové triky a techniky, které Zeman i jeho následovníci používali.

Výstava je koncipována jako filmové scény či malé ateliéry, kterými budete procházet a můžete se v nich – přímo mezi kulisami – natáčet v akci. Osedlejte okřídleného koně Barona Prášila, vraťte se v čase zpět do pravěku nebo nasedněte do známém ponorky z Vynálezu zkázy. 

Království železnic v Praze na Smíchově

Kdo by neznal Národní technické muzeum v Praze proslulé, mimo jiné, úchvatnou železniční sbírkou. Jestliže milujete svět vlaků a lokomotiv, určitě zavítejte do Království železnic, které nabízí neomezenou zábavu pro celou rodinu nedaleko pražského Anděla. 

Čeká vás 600 m² modelové železnice, doplňková výstava nebo simulátory skutečných dopravních prostředků (tramvaj, BUS, motorka). Součástí výstavy je i velká sbírka papírových modelů, můžete si zajezdit rádiem řízenými auty na závodní trati či propadnout světu virtuální reality

Dům hrůzy Prague Fear House

Bojíte se rádi? Prague Fear House zve k odvážné návštěvě. Temná procházka sklepením prvního domu hrůzy ve střední Evropě zaručeně vyděsí každého. Proto se před prohlídkou můžete posilnit jedním z originálně podávaných drinků v tamním interaktivním strašidelném baru.  

Dům plný strašidelných příběhů najdete v ulici Vodičkova - pojmenované po řezníku Vodičkovi, který měl své řeznictví právě v místech, kde se dům nachází. Otrlé návštěvníky láká na hraný příběh o sadistickém nacistovi Karlu Hermannovi, jenž mučil děti a skrýval židovskou manželku s dcerou před řáděním nacistů.

Příběh se odehrává ve dvou verzích, přičemž strašidelnější verze “hard” je přístupná osobám od 18 let. Oproti základní verzi je verze “hard” o 30 minut delší a herci se mohou dostat do fyzického kontaktu s návštěvníkem. Pořadatelé počítají i s tím, že někdo z příchozích svůj strach nezvládne, proto před začátkem hry dostanete únikové heslo, při jehož vyslovení vás organizátoři ihned dostanou ven.
Okořeňte si návštěvu centra Prahy dávkou nezapomenutelného zážitku a podívejte se strachu zpříma do očí.

Medúzárium Praha – největší svět medúz v Evropě

Jedno z největších medúzárií na světě se nachází na střeše OC Arkády Pankrác. Expozice čítá 38 akvárií, ve kterých můžete pozorovat více než 10 tisíc druhů medúz různých tvarů a velikostí. 

Medúzy obývají hlubiny světových oceánů a moří již miliony let, řadí se tak k nejstarším živočišným druhům vůbec. Tito rosolovití mořští tvorové nás svým vzhledem děsí a fascinují zároveň. Pod vodou díky svému fluorescenčnímu zbarvení odehrávají dechberoucí show a něžně prosvěcují podmořskou temnotu. 

Ponořte se do úchvatného podmořského světa a nechte se pohltit křehkou krásou. Pod jednou střechou se zde prolíná ohromující život medúz s audiovizuálnímí efekty. Najdete tu i videomapping nebo interaktivní akvárium pro děti.

Zrcadlové bludiště Petřín

Zrcadlové bludiště v bezprostřední blízkosti petřínské rozhledny patří k oblíbeným atrakcím dětí i dospělých. Bludiště bylo původně zbudováno jako pavilon Klubu českých turistů v roce 1891. Budova zvenku připomíná malý hrad, ale uvnitř se nachází “nekonečné” bludiště ze zrcadel. Při svém bloudění zrcadlovou stezkou nejprve narazíte na hlavní dominantu stavby - plastiku znázorňující boj Pražanů se Švédy na Karlově mostě roku 1648, v poslední části propadnete smíchu v síni s různě vypouklými či pokroucenými zrcadly, v nichž se proměníte v trpaslíky, hubeňoury s dlouhýma rukama či jinou komickou postavu. 

Když už se vydáte na Petřín, kromě bludiště nebo rozhledny můžete zavítat i do Štefánikovy hvězdárny, která je veřejnosti otevřena každý všední den kromě pondělí, od října do března do večerních hodin.

Hurricane Factory - perfektní adrenalinový zážitek

Hurricane Factory Prague je jediný větrný tunel v České republice. Je to místo, kde můžete létat, zažít stav bez tíže a vyzkoušet si tak adrenalinovou, přesto bezpečnou zábavu. V prosklené letové komoře o průměru 4,3 metrů a celkové výšce neuvěřitelných 14 m proudí vzduch rychlostí až 270 km/h, což je rychlost skutečného hurikánu. Vy však létáte v bezpečné výšce a pod neustálým dohledem zkušeného instruktora.

Hurricane Factory je otevřena všem fyzicky zdatným jedincům od 5 do 100 let. Nejsou třeba žádné předchozí zkušenosti ani speciální školení. 

JumpPark - vraťte se do formy

Přemýšlíte, kam v Praze v zimě vyrazit za aktivním odpočinkem? JumpPark je nový způsob pro lidi všech věkových kategorií, jak se zabavit a při tom se po zimě dostat zpátky do formy. Jde o největší trampolínový park ve střední Evropě a vybrat si můžete hned ze 3 poboček v Praze - v Letňanech, na Jarově či na Zličíně, 4. se nachází v Brně.

Trampolíny od stěny ke stěně jsou spojené a vytváří dojem jednoho velkého hřiště. Přijďte si vyzkoušet různé akrobatické prvky do pěnové jámy, 3D vybíjenou nebo si zařádit do haly na Free Jump. Skákání na trampolíně představuje nejen sport pro zlepšení fyzické kondice, ale také příjemné odreagování

Zoo Praha

Návštěva zoologické zahrady se nutně nemusí vztahovat jen na jarní/letní sezonu. I v zimě může být perfektním cílem nejen pro rodiny s dětmi. Pokud se teple oblečete, návštěva zoo se i v zimních měsících stane příjemným místem pro zdravotní procházku na čerstvém vzduchu okořeněnou příjemným zážitkem.

Pražská zoologická zahrada se řadí k 10 nejlepším zoo světa a rozhodně má co nabídnout. Převážná část zvířat je přesunuta do vnitřních pavilonů, ve kterých se příjemně ohřejete. Návštěvníkům jsou brány zoologické zahrady v Troji otevřeny od listopadu do konce zimy denně od 9:00 do 16:00 hodin

Mořský svět Praha

Zastesklo se vám po exotické dovolené, ale zrovna se nikam nechystáte? Pak bude Mořský svět Praha báječnou a hlavně dostupnou alternativou! Stálá expozice se nachází na Výstavišti na Praze 7, vznikla v roce 2002 a od té doby se neustále rozrůstá. 

V největším Mořském světě na území ČR najdete obří akvárium s 100 000 litry mořské vody, které se tyčí do výšky 8 metrů. V nádrži se slanou vodou žijí nejen korály, ale také žraloci. V další z nádrží zase můžete obdivovat více než 200 druhů ryb či pozorovat podmořské tvory, které se od dob pravěku prakticky nezměnily. 

Majaland Praha

Vítejte v Majalandu, největším zábavním parku v České republice! Pohádkový svět včelky Máji, Vilíka a Vikinga Vika najdete v blízkosti Letiště Václava Havla - v outletovém centru POP Airport. 

Unikátní koncept největšího krytého zábavního parku pro děti i dospělé se rozkládá na ploše 9000 m2. Zahrnuje 12 tematických atrakcí včetně skluzavky s převýšením 9 metrů. Majaland se veřejnosti otevřel 27. 12. 2022. 

Kromě úžasuhodných atrakcí si v parku také pochutnáte na skvělém občerstvení v restauraci U Máji, která mimo jiné nabízí i originální Perníkový dortík. Můžete navštívit obchod s hračkami oblíbených hrdinů nebo v Majalandu uspořádat nezapomenutelnou narozeninovou oslavu pro vaše děti
Vstupte do barevného světa neomezené zábavy, jímž vás bude provázet populární včelka Mája. 

Funpark Žirafa Praha

Dalším místem, kde si vaše děti užijí spoustu zábavy po celý den je Funpark Žirafa Praha v Čestlicích. Více než moderních 100 atrakcí pro děti každého věku se nachází v areálu o rozloze 8000m2. Park navíc disponuje největší dětskou prolézačkou v Evropě (2000 m3) či dětským 3D kinem. Za teplého počasí jsou k dispozici atrakce na venkovní zahradě. Například trampolíny, nafukovací hrady, houpačky nebo oblíbený hrad plný prolézaček a skluzavek. 

Mezitím si mohou rodiče svou chvilku klidu vychutnat v tamní restauraci u výtečného jídla nebo šálku kvalitní kávy. 

 

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.