Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Cesta do zahraničí trošku jinak. Navštivte světově známá muzea z pohodlí domova I. část

Cesta do zahraničí trošku jinak. Navštivte světově známá muzea z pohodlí domova I. část

Koronavirus uvrhl svět do improvizovaného zimního spánku, ale ve virtuální realitě to žije. Zvolte alternativní formu cestování a zavítejte do nejznámějších světových muzeí. Moderní technologie vás přenesou do Londýna, Paříže i vzdáleného New Yorku

Britské muzeum

Přenést se do jednoho z nejvýznamnějších světových muzeí vám umožní moderní technologie. Přímo z obýváku se v rámci virtuální prohlídky muzea dostanete nejen zpět v čase, ale i na různá místa naší planety. Nejstarší příběhy pochází z Afriky z roku přibližně 5 000 př. n. l. 

Sami si vyberete, která oblast a které období vás zajímá a pomocí textů, map, obrázků a video nahrávek se dozvíte vše, co jste vždy toužili vědět. Interaktivní webová stránka vás navíc bude sama navigovat, kam dál. 

Art Institute of Chicago

Art Institute v Chicagu je druhou největší uměleckou institucí ve Spojených státech. I zde vás virtuálními prohlídkami provedou anglické texty a audio nahrávky. Na webových stránkách institutu si stačí vybrat, která oblast vás zajímá, a můžete se ponořit do světa umění.

Mezi chloubu galerie patří díla pop-artisty Andy Warhola, Monetovi Lekníny nebo Noční ptáci od Edwarda Hoppera. 

Foto: Facebook - The Art Institute of Chicago; odkaz: www.facebook.com/artic

Louvre v Paříži

Domovem slavné Mony Lisy se projdete díky virtuálním prohlídkám. Nejslavnější pařížské muzeum zpřístupnilo několik prohlídkových okruhů jako The Advent of the Artist, Egyptian Antiquities nebo The Body in Movement. 

Do Louvru se nejezdí obdivovat jen umělecké skvosty, ale také architektura. Proto si můžete projít okruh Remains of the Louvre's Moat nebo Galerie d'Apollon.

Foto: Pedro Szekely; odkaz: www.flickr.com/photos/pedrosz/41067351765

Musée d'Orsay v Paříži

Z Paříže se nepřemisťujte moc daleko a rovnou vyrazte do muzea d'Orsay. Jedinečná budova, která původně sloužila jako nádraží, dnes ukrývá nejvýznamnější díla francouzských impresionistů a postimpresionistů. Objevte obrazy od Vincenta van Gogha, Clauda Moneta nebo Edgara Degase. 

Po muzeu se projděte v rámci virtuální prohlídky. Jednotlivá díla poznáte blíž v sekci explore. A historii si připomeňte zde.

Foto: Yann Caradec

MoMA v New Yorku

MoMA je muzeum moderního umění na Manhattanu. Jeho expozice můžete poznat online zde. Jsou rozdělené do jednotlivých kategorií jako soudobé umění, díla na plátně nebo olejomalby. Jednoduše pak najdete takové dominanty, jako je Hvězdná noc od Vincenta van Gogha nebo Campbellovy polévky od Andy Warhola, které patří k těm mladším dílům. V sekci research and learning si své vědomosti můžete rozšířit ještě víc díky online kurzům, knihovně nebo archivům. 

Foto: Facebook - MoMA The Museum of Modern Art; odkaz: www.facebook.com/MuseumofModernArt

Van Goghovo muzeum v Amsterdamu

Když už jsme tolikrát připomněli slavného Vincenta van Gogha, možná jste zatoužili ho poznat trochu víc. V tom vám pomůže největší amsterdamské muzeum. Jeho město mu věnovalo celou budovu na náměstí Museumplein a ukázalo, jak je na svého rodáka náležitě pyšné.

Největší sbírku postimpresionistického malíře si prohlédnete zde. Díla jsou přehledně rozdělená do souboru – postimpresionistická díla, olejomalby, moderní umění atd. Kromě toho se o slavném umělci dozvíte celou řadu zajímavostí. Víte třeba jaké knihy měl rád nebo kdo byl jeho životní láskou?

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.