Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Objevte krásy Mnichova během jediného dne

Objevte krásy Mnichova během jediného dne

Uspokojí nejen milovníky piva a dobrého jídla, ale také příznivce historie, umění, fanoušky automobilů, a dokonce i surfaře. Objevte to nej z Mnichova za jediný den. Mnichov je pro celodenní výlet jako stvořený.

Ačkoliv je Mnichov třetím největším městem Německa, většina cestovatelů jej při svých toulkách dost často opomíjí. Věděli jste ale, kolik toho tato bavorská metropole může nabídnout? A že to zdaleka to nemusí být jen o pivu a BMW

Nejlépe uděláte, když se přesvědčíte na vlastní oči. Autem jste v Mnichově coby dup (z Prahy za necelé 4 hodiny) a s plány na skvělý celodenní výlet si nemusíte lámat hlavu. Vše, co by vašim očím nemělo uniknout, jsme shrnuli v následujícím průvodci.

1. Marienplatz

Začněte s objevováním mnichovských krás pěkně z výšky. Ideálním výchozím bodem je totiž proslulé Marienplatz (Mariánské náměstí), známé jedněmi z nejkrásnějších vánočních trhů, a jeho dominanta – novogotická Neues Rathaus (Nová radnice), která nabízí parádní výhled na celé město. Nachází se zde rovněž turistické centrum, kde můžete získat potřebné informace nebo alespoň informační letáčky a mapku.

Přestože jste v Mnichově jen na skok, určitě se na Marienplatz nějaký čas zdržte. Byla by veliká škoda, kdyby vám unikla například historická zvonkohra v pohybu, stará radnice nebo pískovcový mariánských sloup. Mezitím se pokochejte architekturou zdejších budov, dejte si něco dobrého, zrelaxujte v anglickém parku a naberte sílu na další objevování. Teprve začínáme!

2. Kostel sv. Petra

Pokud nejste troškaři a nohy vám dobře slouží, za dalšími krásnými výhledy můžete vystoupat cca 400 schodů na věž kostela sv. Petra, který se nachází v těsné blízkosti. Tak či tak, rozhodně nahlédněte dovnitř. Uchvátí vás vskutku nádherné nástěnné malby a řada uměleckých skvostů, včetně oltáře z 18. století.

3. Frauenkirche

Kostel Panny Marie je další památkou, kterou rozhodně stojí za to navštívit, přestože není tolik slavný jako výše zmiňovaný Kostel sv. Petra. Frauenkirche zdobí dvě stometrové věže se zelenými kupolemi. I sem můžete vystoupat a Mnichov si prohlédnout z ptačí perspektivy. U vchodu se zastavte a všimněte si stopy v kameni. Dle pověstí ji zde zanechal samotný ďábel.

4. Muzea

Muzeí je v Mnichově nespočet. Kdybyste chtěli navštívit všechny, nestačil by vám ani měsíc, natož den. Vyberte si proto, co je vašemu srdci nejblíže. Výběr je vskutku bohatý.

Nejslavnějším je bezesporu největší technologické muzeum světa – Deutsches Museum. Za jeho zdmi se ukrývá téměř 30 000 exponátů z oblasti vědy a techniky, včetně nejstaršího auta nebo šifrovacího stroje Enigma.

Každý automobilový nadšenec si jistě nenechá ujít věhlasné muzeum BMW nacházející se v blízkosti slavného Olympijského parku, duše zasvěcené umění zase neminou místní pinakotéky, muzea a galerie umění. Je libo Rembrandt, Monet, Warhol či van Gogh?

5. Pivnice Hofbräuhaus

Pivo k Mnichovu neodmyslitelně patří a pokud jej na svých toulkách nebudete mít dost, zavítejte do pivnice Hofbräuhaus v samém srdci metropole. Ochutnávka zdejšího piva je opravdu prestižní záležitostí. 

6. Eisbachwelle

Surfování v Mnichově? To není vtip! Na říčce Eisbach byla vybudována umělá vlna, která se stala oblíbenou atrakcí zkušených a pokročilých surfařů. Nemáte po celém dní dost zážitků? Odsud si je zaručeně odnesete.

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.