Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Moderní cestovatel má inteligentního pomocníka. Nejlepší travel appky

Moderní cestovatel má inteligentního pomocníka. Nejlepší travel appky

Pro nadšené cestovatele a dobrodruhy existují praktické aplikace, které vám pomohou s plánováním cesty, vedením záznamů, zjednoduší přepravu mezi místy nebo uloží veškeré výdaje. Seznamte se s inteligentními pomocníky na cestách a zapojte se do cestovatelské komunity. 

Známé aplikace pro cestovatele

Prověřené a notoricky známe aplikace pro cestování netřeba blíže představovat. Navigace od Google maps nebo Waze vás spolehlivě dovede na místo ať už autem, na kole nebo pěšky. Výborná je off-line verze, která šetří data od Mapy.cz. Ubytování naleznete přes platformy Booking.com, Hostelworld, Airbnb.

Kempování bez placení

Existuje aplikace, která vám pomůže najít místo k přespání ve chvíli, kdy nemáte zamluvené oficiální místo v kempu. Objevíte wild camping, kempování na divoko, představí vám vhodné plochy, kde se dá přespat. V nabídce jsou samozřejmě i oficiální kempy s plným vybavením. Před výběrem konkrétního místa si prohlédnete fotky ostatních uživatelů i jejich postřehy. 
Aplikace se jmenuje iOverlander a je pro iOS, Android i desktop. 

S batohem na zádech, vyrazte na hike

Věnujete několik dní pobytu v přírodě? Rádi objevujete úchvatné stezky sevřené horami, vedoucí okolo vodopádů nebo nedotčenou přírodou? Pak je aplikace Alltrails pro vás. Komunita stejně nadšených lidí sdílí databázi hiků v okolí, vše se zobrazuje v mapkách. Každý trail je aktualizovaný, aplikace vám poskytne praktické informace o místě. Alltrails je možné používat na iOS, Android i desktopu.

Ušetřete za pohonné hmoty, GasBuddy

Při každé cestě jsou dvě položky, na kterých je možné ušetřit. Samozřejmě se nechcete vzdát poznání zajímavých míst, ceny vstupného akceptujete. Pak se můžete poohlédnout, jak ušetřit za pohonné hmoty. Aplikace GasBuddy má pro vás návod na levné tankování a užitečné tipy od dalších cestovatelů, kde tankovat. I ona funguje na iOS, Android i desktopu.

Vzpomínky pohromadě, Palarsteps

Na iOS, Android i desktopu můžete ukládat vzpomínky na cestu. Zaznamenáte jednotlivé dny, označíte v mapách zajímavá místa, přidáte texty. Polarsteps nahradí cestovatelský deník a umožní sdílení zážitků s ostatními. 

O peníze jde až na prvním místě, Splitter

Každý, kdo cestoval ve větší skupině zažil větu, zaplať to, pak to rozpočítáme. A následují dlouhé chvíle u sklenky vína se složitým přepočítávám jednotlivých dílčích dluhů. Když do toho vstoupí přepočet v místní měně, je o zábavné chvíle nad matematickým úkolem postaráno. Splitter pomůže zaznamenat výdaje během cesty, spočítá, kdo co komu dluží a vše převede do měny, kterou pro úhradu dluhu požadujete. Funguje na iOS a Android. 

Komplexní plánování, Roadtrippers

Roadtrip je oblíbenou podobou aktivní dovolené. Během jedné cesty objevíte celou řadu nádherných měst a zajímavých míst. Určíte body zájmu a vyplníte stanoviště mezi jednotlivými zastávkami. Aplikace vám naplánuje nejlepší trasu a budete mít seřazeny informace o vybraných místech na jedné stránce. Nemusíte dlouhé dohledávat informace na jiných webech. Roadtrippers spustíte na iOS, Android i na Desktopu. 

Další užitečné aplikace

Pro nákupy letenek můžete použít nejrůznější vyhledávače akčních cen letenek. Mezi nejoblíbenější patří Skyscanner a Kiwi. Při cestách vlakem oceníte aplikaci Můj vlak nebo Jízdenky.

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.