Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Nejhezčí pláže na Mallorce

Nejhezčí pláže na Mallorce

Největším španělským ostrovem je kouzelná Mallorca ve Středozemním moři. Ostrov je lemován nádhernými plážemi, kde najdete soukromí, rozšířené služby, vhodné podmínky pro vodní sporty, nerušený klid a romantiku nebo ideální podmínky pro rodiny s dětmi. Kterou z nejkrásnějších pláží Mallorky si vyberete?

Nejslavnější pláž Mallorcy, Es Trenc

Na jižním pobřeží ostrova byste našli kouzelnou pláž Es Trenc. Je dlouhá přes 2 km a pokryta hebkým bílým pískem. V sezóně patří mezi vyhledávané cíle turistů, proto byla na části vyhlášena chráněná přírodní rezervace. Do vyhrazené části je vstup omezen. 
V její blízkosti je pláž Sa Coma. Ta patří mezi nejoblíbenější pláže Mallorky a vyhledávaná je zejména rodinami s dětmi. Čistota a zázemí pláže bylo oceněno modrou vlajkou

Klidná Port de Pollença

Kdo chce uniknout davům turistů, vypraví se na překrásnou pláž v městečku Pollença. Moře je klidné, průzračné a mělké. Pláž nabízí nádherné výhledy na blízké skály a návštěvníkům poskytuje dostatečnou nabídku služeb. 

Pro milovníky šnorchlování, Sa Calobra

Severozápad ostrova nabídne malebnou a divokou pláž Sa Calobra. Je sevřena strmými útesy a pokrývají ji drobné oblázky. Přístup k ní vede tunelem ve svahu. Právě díky oblázkům je zde moře ještě průzračnější než v jiných částech ostrova. Šnorchlování se nebudete moci nabažit. 

Pro komtesy Cala Comtesa

Cala Comtesa je pláž v klidné a romantické zátoce. Vstup do moře je zde pozvolný, písek hebounký a jemný, pláž je vyhledávaná rodinami s dětmi. Piniové lesy v blízkosti poskytují dostatek stínu, pláž rozhodně stojí za návštěvu. 

Surfaři míří na playa de Llenaire

Přístav Puerto de Pollensa má v blízkosti nádhernou pláž playa de Llenaire. Nachází se v zátoce v blízkosti poklidného letoviska a je pokryta jemným pískem. Milovníci windsurfingu mířící na Mallorcu jedou právě sem. 

Jih Mallorcy a Cala Llombards

Na nejjižnějším místě Mallorcy hledejte pláž Cala Llombards. Písečná pláž v nádherné a romantické zátoce je dobře vybavená a slibuje nádherné výhledy na otevřené moře a zalesněnou krajinu. Pláž je dobře vybavena a je vhodná i pro rodiny s dětmi. V hlavní sezónu je poměrně rušná. 

Unikněte ruchu, pláž Ses Covetes

Jižní pobřeží Mallorky ukrývá další z nádherných pláží, pláž Ses Covetes. Celá oblast Es Trenc, tedy i Ses Covetes, nabízí pohled na otevřené moře. Pláž vyhledávají ti, kteří chtějí být dál od přeplněných hotelových resortů a užít si klid a soukromí. Na pláži jsou tajemné písečné duny a nechybí středomořská vegetace. 

Záliv Alcúdia, playa de Muro

Nekončící pláž, playa de Muro, se nachází na sever od Port de Alcúdia. Má velmi mírný vstup do moře, ale můžete zde narazit na silnější vítr. V blízkosti je o něco menší playa de Alcúdia. I ona má velmi mírný vstup do moře, bělostný hebký písek a dobré zázemí pro návštěvníky. 

Na Mallorce najdete desítky nádherných pláží a všude vás čeká průzračné a teplé moře, škoda, že je během jedné dovolené nebudete moci navštívit všechny. Ideální doba pro dovolenou na Mallorce je od června do října, vyberte si Mallorcu. 

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.