Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Nejlepší kavárny ve Vídni

Nejlepší kavárny ve Vídni

Vídeň byla postavena kolem kaváren a jejich atmosféra tvoří velkou část duchu města. Ne nadarmo se vídeňská kavárenská kultura dostala i na seznam UNESCO. Místní zde vysedávají v kavárnách celé hodiny v lóžích, čtou denní tisk a zpomalí tam své tempo. Tato tradice se s Vídní táhne už stovky let, a i když se vše kolem mění, kavárny zůstávají.  Vídeňskou kávu můžete ochutnat v jedné kavárně z tohoto výběru: 

L. Heiner K.u.K. Hofzuckerbäcker – kavárna a cukrárna i pro císaře pána

zdroj: facebook.com/Hofzuckerbaecker/

zdroj: facebook.com/Hofzuckerbaecker/

Ve Vídni je několik kaváren, které do svého názvu získaly přízvisko K. u. K., které znamená  kaiserlich und königlich. Jsou to cukrárny a pekárny, které dodávaly zboží na císařský dvůr. Jednou z takových je kavárna L. Heiner. V klasickém prostředí staré aristokratické kavárny můžete kromě vídeňské kávy v květinovém hrnku ochutnat i sachr nebo jejich vyhlášený štrúdl s vanilkovou omáčkou. 

Ceny v této kavárně se pohybují ve střední hladině, přibližuje se spíše dražším podnikům, kvůli její tradici i poloze. Tuto klasickou kavárnu najdete přímo v centru města, jen jednu ulici od katedrály svatého Štěpána.  

Tuto kavárnu hledejte zde: 

Kaerntner Strasse 21-23
1010 Vídeň

https://www.heiner.co.at

Café Sperl – starší než 100 let

zdroj: flickr.com

zdroj: flickr.com

Kavárna Sperl si uchovává svou atmosféru starých časů. Vejdete do klasické kavárny s boxy a zdobenými židlemi. Budete vyzváni, abyste vypnuli své mobilní telefony. Projdete kolem štamgastů, kteří budou hrát karty a dýchne na vás stará Vídeň.  A proto je tato kavárna dokonce památkově chráněna. V nabídce nechybí rakouský sachr nebo čokoládové oplatky. 

Ceny jsou v Café Sperl průměrné. Kávu zde pořídíte od 3 do 7 euro. Toto místo najdete kousek od centra Vídně ve čtvrti plné muzeí. Galerie umění je jen přes cestu. Pokud se sem vydáte metrem, dojeďte linkou U2 na stanici Museunquartier. Odtud už je kavárna jen 400 m. Další možností je jet autobusem 57A na zastávku Getraidemarkt. 

Café Sperl hledejte zde: 

Gumpendorfer str. 11
1060 Vídeň

http://www.cafesperl.at/

Balthasar Kaffe Bar -  světlá a moderní

zdroj: facebook.com/balthasarkaffeebar/

zdroj: facebook.com/balthasarkaffeebar/

Videň má i místa, kde se čas nezastavil. Najdete tu velmi kvalitní moderní kavárny a jednou z nich je právě Balthasar Kaffe. Je to velmi oblíbené místo, kde dostanete šálek kávy a nějaké křupavé pečivo přes stylový bar a usadíte se u jednoho ze stolů v prostoru plném denního světla. Rádi se tu zastaví místní byznysmeni, turisti i hipsteři. 

Kávu si zde objednáte od 2 do 6 euro. Balthasar Kaffe Bar najdete ve čtvrti Leopoldstadt. Je přímo proti zastávce metra linky U1 Nestroyplatz. 

Najdete je zde:

Praterstraße 38
1020 Vídeň

http://balthasar.at/

Blueorange – bio káva v eko kelímku

zdroj: facebook.com/blueorange.coffee.bagel/

zdroj: facebook.com/blueorange.coffee.bagel/

Když budete ve Vídni hledat podnik, kde ke kávě můžete zakousnout i nějakou zdravou svačinu, zavítejte do Blueorange. Nabízejí zde výbornou bio kávu, kterou vám mohou připravit i s sebou do kompostovatelného kelímku. Celá kavárna je ohleduplná k planetě a proto zde najdete i jídla pro vegetariány a vegany. Vyberou si zde i lidé s belepkovou dietou. Jejich specialitou jsou kromě kávy také bagely.  

Další výhodou této kavárny jsou nízké ceny. Káva zde stojí v průměru 3 eura. Tento podnik najdete ve čtvrti Wieden, která není příliš vzdálená od centra. Je v těsné blízkosti Technické univerzity a umělecké galerie. Dostanete se sem autobusem linkou 59A. Kavárna leží u zastávky Schleifmühlgasse. 

Hledjte ji zde: 

Margaretenstrasse 9
1040 Vídeň

https://www.blueorange.co.at

Kaffefabrik – pro opravdové znalce kávy  

V Kaffefabrik berou kávu vážně. Mají zde vlastní pražírnu a kromě hotového šálku kávy si sem můžete
přijít pro sáček čerstvě upražené kávy. Budou vás obsluhovat profesionální baristé, kteří vám o kávě dodají všechny informace a zajímavosti. 

Ceny v Kaffefabrik nejsou vysoké. Najdete ji jižně od centra ve čtvrti Weiden. Dostanete se sem tramvají číslo 1 nebo 62, když dojedete na stanici Paulanergasse. 

Najdete je tady:

Favoritenstraße 4-6
1040 Vídeň

https://www.kaffeefabrik.at/

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.