Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Výlet za sopečnými krátery i velrybami. Poznejte Azory

Výlet za sopečnými krátery i velrybami. Poznejte Azory

Co táhne turisty na Azory? Dechberoucí zážitek, kdy se můžete setkat s velrybou. Výletní člun vás vezme na projížďku a brzy budete mít společníky velké jako panelový dům na sídlišti. Po projížďce s velrybami vás čekají sopečné krátery, vulkanická jezírka a nádherná příroda. 

Devět Azorských ostrovů

Azorské ostrovy byste našli uprostřed Atlantského oceánu a možná by zůstaly bez povšimnutí, kdyby kolem nich nevedly migrační trasy velryb a delfínů. Pokud je nebudete příliš rušit a budete respektovat přirozený odstup, předvedou se vám v celé své kráse a v přirozeném prostředí. Možná budete překvapeni, jak jsou savci v přirozeném prostředí bezprostřední a hraví. Od pohledu na hladinu oceánu se nebudete moci odtrhnout. 

Plejtvák obrovský

Největší žijící zvíře na planetě není slon, ale plejtvák obrovský. Dosahuje délky až 30 metrů a vážit může i 200 tun. Rozměry se může rovnat s dinosaury. Jen jeho jazyk váží tolik, jako celý slon africký. Jeho potrava je složená z krilu a drobných korýšů. Plejtvák přivádí na svět živé mládě, které zůstává u matky až 8 měsíců a pije mateřské mléko. Jakmile se drobeček vypraví sám do světa, obvykle váží přes 25 tun. Je známé, že se velryby dorozumívají podivným zpěvem, který je pod vodou slyšet až na 800 km. Setkání s tvorem podobné velikosti bude zážitkem, na který budete myslet každý den. 

Hravý Keporkak

Při vyjížďkách v blízkosti Azovských ostrovů můžete spatřit hravé Keporkaky. Měří až 16 metrů a vyskakují do výšky s lehkostí akrobata. Kdo má štěstí, uvidí i nejrůznější otočky a výskoky s piruetou. Během projížďky budete pozorovat i nejrůznější druhy delfínů, želvy, potkáte možná i kosatku. Delfíni jsou přirozeně zvědaví, rádi se přibližují ke člunům, které jedou pomalým tempem. Prohlídnete si je hezky zblízka. 

Vyrazte za velrybami

Výlety za pozorováním velryb jsou realizovány ze všech Azovských ostrovů. Nejširší nabídka je z ostrova São Miguel nebo Pico. Pro pozorování velryb je nejvhodnějším obdobím jaro až podzim. 
Azory jsou mezinárodním letištěm propojeny s evropskými destinacemi, nejbližší je Portugalsko. Let z Prahy do Lisabonu trvá něco pod 4 hodiny. Na Azovské ostrovy navazuje místní letecké spojení. Letecké a lodní spojení je i mezi jednotlivými ostrovy.

Izolované Azory

Azorské ostrovy jsou vulkanického původu a samy o sobě stojí za vaši návštěvu. Jsou příjemně izolované a mají nevyzpytatelné počasí. Pokud chcete objevovat ostrovy, vypravte se na ně v červenci a srpnu. 
Na Azorech objevíte úžasné termální prameny, krásné vodopády a přírodní rezervace s bohatou faunou a flórou. Určitě navštivte Ohnivé jezero a blízkou písečnou pláž. 
Napříč ostrovy budete žasnout nad úžasnou scenérií vulkanických jezer a sopečných kráterů. Azory jsou jako stvořené pro horské treky a aktivní dovolenou. 

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.