Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Když slovní fotbal nevydrží ani ke „gejtu“. Jak zabavit děti v letadle?

Když slovní fotbal nevydrží ani ke „gejtu“. Jak zabavit děti v letadle?

Cestování s dětmi umí vykreslit nejednu vrásku na čele nejen rodičům, ale především spolucestujícím. O něco jednodušší situace je při cestování pozemním, jak ale zabavit děti na dlouhém letu, aby dovolená nezískala hořkou pachuť hned po startu letadla? Prozradíme vám zábavné aktivity na dlouhý let s dětmi.

Dlouhé lety s dětmi

Za nádhernými místy se vyplatí cestovat delší čas, kdy se budete muset vypravit na dlouhý let s dětmi. Na vás je zvážit, zda je dítě (nebo děti) na dlouhý let připraveno i to, zda je lepší zvolit noční nebo denní let. Noční let na první pohled vypadá jako lepší volba, domníváte se, že dítě bude spát. Myslete ale na formality na letišti a to, že jej několikrát během přípravy na let pravděpodobně vzbudíte. Narušený spánek může vést naopak k tomu, že v letadle bude následovat ustavičný pláč, protože několikrát probuzené dítě nebude moci usnout. Noční let je rovněž komplikací při příletu, na pokoj budete ještě zřejmě pár hodin čekat. 
Denní let může být náročnější z důvodu nepohodlí a nemožnosti dát malé děti spát po obědě. První let pečlivě vybírejte a neuspěchejte jej.

Připravte na cestu drobnosti

Které děti by nemilovaly drobná překvapení. Nachystejte na cestu například několik pytlíčků s drobnými hračkami. Jakmile je první hračka přestane bavit, budete mít v zásobě nový pytlíček. Dovnitř můžete dát skládanky, puzzle, autíčka, prstýnky, korálky na navlékání apod. Praktické je také to, že zmíněné drobné hračky mají minimální pořizovací cenu, nevadí, když během letu či pobytu některou ztratíte. 

Kreativní tvorba

Nové pastelky a omalovánky na nějaký čas zaměstnají a k zakoupení jsou i různé vystřihovací šablony, ze kterých můžete vytvářet jednoduchým slepením 3D motivy. Dětské nůžky vzít do letadla můžete, lepidlo ani pastelky moc místa nezaberou. Na zpáteční cestě děti můžou kreslit například různé zážitky z dovolené a místa, která si oblíbily. 

Cestovní hry

Můžete si připravit set vlastních her, aktivit nebo hádanek. Oblíbené hry jsou ale snadno k zakoupení v cestovní verzi, mají skladné balení. Vhodné je, pokud pro let zvolíte oblíbenou hru nebo hru úplně novou a teprve během letu se budete společně seznamovat s pravidly. Dobrým pomocníkem je i balíček karet. Je skladný a slouží k nespočtu různých her. S papírem a tužkou můžete hrát piškvorky, lodě, hádání předmětů nebo vědomostní hry.

Sešit aktivit

V různém provedení a v různých formátech jsou k dostání sešity s aktivitami pro děti. Střídají se v nich bludiště, hledání rozdílů, hádanky, omalovánky, úkoly z matematiky a jednoduché kvízy. Výhodou je, že je můžete koupit v náročnosti, která odpovídá věku dítěte. Starším dětem můžete zakoupit dětské sudoku nebo osmisměrky. 

Dětská elektronika

Klasický tablet můžete proměnit jak v zábavní, tak ve vzdělávací centrum. Stačí jej na cestu připravit a nahrát do něj nové vzdělávací hry a aplikace, kterým se děti budou během letu věnovat. Vzdělávací aktivity se mohou prolínat s klasickým sledováním pohádek nebo posloucháním hudby. Určitě ale během letu střídejte aktivity, aby dítě netrávilo jen čas u displeje. Nutným doplňkem tabletu jsou během letu sluchátka.

Cvičení i odpočinek

Nejlépe se s dětmi cestuje, pokud se vám podaří je uspat. Přibalte deku, polštář a oblíbenou pohádku v audio verzi. Před letem se snažte děti unavit procházkami po letišti. Jestli se vám spánek nepodaří, určitě s dětmi během letu zkoušejte drobná cvičení. Protahování šíje, kroužení hlavou, zvedání nohou a nadzvedávání na rukou. Prokrvení končetin je důležité a odstraní nepříjemné pocity z jedné polohy.

Nová kniha

Starší děti jistě zabaví během letu nově zakoupená kniha. Výbornou aktivitou je psaní vlastního cestovního deníku, děti můžou zaznamenávat různé aktivity a zapisovat zážitky, lepit upomínkové obrázky či drobné předměty. Při letu do destinace si například mohou zapsat, co vše chtějí vyzkoušet a na co se těší. 
Pokud vyplníte let aktivitami, může se z něj stát doba na kterou budete rádi vzpomínat. 

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.