Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Proč na dovolené platit kartou?

Proč na dovolené platit kartou?

Bezhotovostní platby se staly nedílnou součástí našich životů. Stále méně lidí při sobě nosí hotovost a častěji dávají přednost placení prostřednictvím platební karty. Pokud se chystáte na dovolenou do zahraničí, platební kartu si určitě nezapomeňte přibalit.

Platba kartou přináší výhodnější kurz

Bezhotovostní placení v zahraničí se sebou nese řadu příjemných výhod. Oproti hotovosti získáte lepší směnný kurz. U jedné bezhotovostní transakce může jít o relativně zanedbatelnou částku. Pokud ovšem budete kartou platit v rámci celé dovolené, úspora se oproti vyměněné hotovosti může šplhat do stovek až tisíců korun. To ovšem není jediný klad, který přináší placení kartou v zahraničí.

  • Při ztrátě nebo krádeži karty nepřijdete na rozdíl od hotovosti své o peníze.
  • V některých obchodech a ubytovacích zařízení můžete s použitím karty získat slevu.
  • Máte u sebe stále dostatečně velkou finanční rezervu.
  • Součástí karty může být cestovní a úrazové pojištění.

Jak si stojí platební karty na současném trhu?

Výhody oproti hotovosti jsou jasné. Vědět byste však měli o tom, že i rozdíly směnných kurzů mezi jednotlivými poskytovateli platebních karet jsou značné. V rámci porovnání karet se vychází obvykle z kurzu Evropské centrální banky, která je známá pod zkratkou ECB. Některé bankovní společnosti mají odchylku malou, jiné zase větší. Také v jejich případě mohou být rozdíly poměrně výrazné. A jaké české banky nabízí platební karty s výhodnějším kurzem?

  • Hello bank
  • mBank
  • Banka Creditas

Oproti tomu horšími směnnými kurzy vůči Evropské centrální bance vám nabídne Sberbank, Raiffeisenbank a UniCredit bank. Pokud se tedy chystáte na dovolenou do zahraničí, budete platit kartou a máte více bankovních účtů, zjistěte si dopředu, jaké z nich mají nejvýhodnější směnný kurz. V současné době už by mělo jít o povinně zveřejňovanou informaci.

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.