Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Proplácení neuplatněných voucherů od cestovek začne už v červnu

Proplácení neuplatněných voucherů od cestovek začne už v červnu

Neuskutečnila se vaše dovolená kvůli pandemii koronaviru? Potom asi držíte v ruce lex voucher, který dostali klienti mnohých cestovních kanceláří. Pokud jste ho doposud nevyužili, obdržíte své peníze nazpět.

Letošní sezóna je poslední, kdy máte příležitost využít voucher od své cestovní kanceláře za zrušený zájezd v době koronaviru. Postupné rozvolňování v oblasti cestování dává lidem možnost lex vouchery využít. Ne každý má ale možnost odjet z ničeho nic na dovolenou. Co bude s penězi těch, kteří své vouchery nechají propadnout? 

Sám předseda představenstva DER Touristik Eastern Europe ubezpečuje, že peníze budou lidem vráceny do zákonem stanové lhůty, která končí v polovině září 2021. Týká se to níže uvedených cestovních kanceláří a agentur.

Právě cestovní kancelář Blue Style nabídla zákazníkům dokonce své vlastní vouchery TravelSafe+ uplatnitelné do konce října s tím, že na dovolenou můžete až příští rok.

Výplata peněz začne dříve

Mnohé cestovní kanceláře se rozhodly, že budou své klienty kontaktovat s předstihem před výše uvedeným zákonným termínem. Některé začnou už v červnu. Pokud tedy nevyužijete lex voucher na rodinnou dovolenou, získáte celou částku nazpět. Zákazníci tak v tomto směru o nic nepřijdou a nemusí se bát.

Chcete využít své vouchery ještě letos? Podívejte se do velkého přehledu pro Evropu a Svět, do ktrých zemí můžete vycestovat.

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.