Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Radost z levné letenky vystřídá šok nad cenou parkoviště. Poradíme vám, jak ušetřit za parkování na letišti

Radost z levné letenky vystřídá šok nad cenou parkoviště. Poradíme vám, jak ušetřit za parkování na letišti

Sehnali jste letenky za výbornou cenu a už se těšíte na výlet, služební cestu nebo dovolenou. A v tu chvíli přijde nepříjemné zjištění. Cena parkovného na letišti je dražší než celá letenka. Jak parkovat na letišti levně? Která letištní parkoviště vám nevyždímají peněženku?

Nutné parkování na letišti

Letiště jsou zpravidla vzdálená od místa, kde pobýváte a nezbývá než se k nim dopravit. Veřejná doprava nepadá v úvahu ve chvíli, kdy využíváte ranní nebo noční lety, cestujete s dětmi, potřebujete převézt zavazadla. Pohodlnou možností je využít služeb letištních parkovišť. Ty jsou si ale za odstavení osobního vozu na několik dní schopné naúčtovat tisíce korun. Proto se vyplatí hledat možnosti levných letištních parkovišť. Řada z nich poskytuje bezplatný transfer k letišti a má 24hodinovou ostrahu objektu. Neplaťte za parkování na letišti víc, než je nutné. 

Parkování s parkovací kartou

Pro časté služební cesty se vyplatí online zakoupení parkovací karty. Ta má zvýhodněnou cenu, parkování je obvykle poskytováno na blízkých parkovacích plochách a je zajištěna bezplatná kyvadlová doprava na letiště. 
Na parkovném se dá ušetřit, když si jej dohodnete předem a zaplatíte online. Řada letišť poskytuje slevu na rezervaci parkovacího místa. 

Parkování v městských částech

Města mají vždy pokrytu dopravu na letiště vlaky, autobusy, trolejbusy či metrem. Postačí vysadit posádku vozu na letišti i se zavazadly a řidič se odebere k zaparkování vozu v ulicích města a na různých sídlištích. Na letiště jej dopraví městská hromadná doprava. Postup vyžaduje značnou časovou rezervu a předchozí vytipování vhodných lokalit k parkování. Problematické je v ranních a nočních hodinách, kdy nemusí být zajištěn veřejný spoj na letiště. 

Parkování v Praze, letiště Václava Havla

Na 15 minut máte povolen vjezd k parkovišti zdarma, krátkodobé parkování pro vyzvednutí a doprovod blízkých vychází na 100 Kč za hodinu. Po 8 dní můžete vůz odstavit na parkovišti za necelý 1 tisíc korun. 
Vzdálenější parkoviště jsou cenově dostupnější, doba jízdy trvá od 5 do 10 minut k letišti. Parkoviště mají zajištěn transportní vůz, kterým vás zdarma na letiště dopraví. Cena se pohybuje okolo 700 Kč mimo hlavní sezónu a od 800 Kč v hlavní sezóně za týden parkování. 
V okolí pražského letiště objevíte ale i parkoviště s cenovkou okolo 500 Kč za týden parkování
Zdarma se dá parkovat v ulicích U Letiště, Za Vokovnickou vozovnou, v ulici Navigátorů nebo U Prioru. Bohužel podobná místa vyhledávají i ostatní cestující a najít místo k zaparkování je otázkou štěstí. 

Parkování ve Vídni

Vídeňské letiště mívá speciální akce, pro prvních 100 zákazníků v měsíci nabízí parkování za 1 EUR na den a můžete na letišti parkovat, jak dlouho chcete. Blízká parkoviště a podzemní garáže se pohybují okolo ceny 500 až 1 000 Kč za týden parkování, většina z nich nabízí zdarma transfer na letiště.  

Parkování na letišti Bratislava

Dlouhodobé parkování na letišti při pobytech nad 7 dní vychází okolo 55 EUR a za každý další den je počítáno 20 EUR. Levnější parkoviště jsou vzdálená okolo 3 až 5 minut jízdy a na letiště je zajištěn transport. Parkoviště je vhodné rezervovat předem, ceny začínají na 35 EUR za 7 dní parkování. 
V blízkosti letiště se nachází parkoviště u obchodního centra Avion, je 10 minut vzdálené od letiště. V ulicích Pestrovatelská a Mesačná se dá zaparkovat zdarma, nevýhodou je, že parkoviště není hlídané. 
 

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.