Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

8 tipů, co dělat v Brně v zimě - Velkoměsto kulturní i tajemné

8 tipů, co dělat v Brně v zimě - Velkoměsto kulturní i tajemné

Sice to vyžaduje teplé oblečení a často i ochranu proti dešti, přesto můžete za skvělými zážitky vyrazit i v zimních měsících. Čekají vás zábavné, naučné i sportovní aktivity. Poradíme vám, jak si užít zimní Brno.

Tajemné Brno

Procházky Brnem jsou okouzlující, určitě vyrazte v zimním období na Zelňák, Svoboďák nebo se projděte kolem Špilberku. Kouzlo má prohlídka podzemí, návštěva Staré radnice, prohlídka vily Tugendhat nebo renovovaná Kostnice u sv. Jakuba. Okouzlí vás Moravská galerie nebo Hvězdárna a planetárium na Kraví hoře
Nesmíme zapomenout na chloubu Brna, pavilon Anthropos, který vás vezme do pravěku. Expozice patří k největším a nejmodernějším v Evropě.

Malí i velcí kluci na autíčka


Zdroj: https://www.instagram.com/zetorgallery/

Expozice Zetor Gallery bude bavit malé i velké, legendární traktor se vám představí od prvních modelů roku 1946 až do současnosti. A kdyby vám Zetor připadal velký, vyrazte do muzea autíček v ulici Tábor. Soukromá sbírka modelů aut představí více než tisíc exponátů. Dětem se jistě zalíbí autodráha v dětském koutku.

Věda v Brně


Zdroj: https://www.instagram.com/vidabrno/ 

Unikátní VIDA! centrum je ideální adresou na zimní měsíce nebo deštivé dny. Do centra si můžete pořídit i permanentku a pravidelně se vracet. Exponáty vás budou bavit a dozvíte se spoustu věcí o tom, jak funguje lidské tělo, co se děje v přírodě nebo zajímavosti o planetě Zemi. Každý exponát uvítá, když se jej budete dotýkat a vyzkoušíte si co dokáže. Ve vědeckém centru je i zóna pro nejmenší děti, vyrazit můžete s dětmi v každém věku.
Milovníci techniky zamíří jistě do největšího moravského technického muzea. Najdete jej v Králově poli, atraktivní stálé expozice jsou doplněny tematickými výstavami.

Za zvířátky


Zdroj: https://www.instagram.com/zoobrno/

Krásná procházka, příjemné prostředí i spousta nových vědomostí vás čeká, pokud zavítáte v zimním období do ZOO Brno. Pravidelně kontrolujte program, v zimním období je připraveno hned několik akcí pro návštěvníky. A pokud byste se chtěli schovat před zimou vyrazte do tropů. Na Panské vás čeká Papilonia, motýlí dům. Na dvou patrech se potkáte se stovkami živých exotických motýlů.

Únikové hry

Temné ulice jsou předzvěstí velkého dobrodružství. Vezměte děti nebo partu přátel na únikovou hru. Z dětských únikových her si snadno vyberete téma a obtížnost podle doporučeného věku. Dospělí se budou bavit u detektivních nebo šifrovacích únikových her. Připraveny jsou únikovky ze strašidelného domu, žaláře nebo zkuste zachránit Brno před zkázou. Napětí můžete ukončit zábavou v dětské herně nebo v příjemné kavárně.

Zimní tanec


Zdroj: foto https://www.gotobrno.cz/misto/kavarna-savoy/

Za zábavou, tancem a elegancí můžete vyrazit na plesy nebo do oblíbených tančíren. Navštivte tančírnu v kavárně Savoy, najdete ji na Jakubském náměstí. Po celou plesovou sezonu máte na výběr zábavné i honosné plesy, ale i veselé taneční zábavy s atraktivním programem. 
Pokud nemáte taneční vlohy, nevzdávejte se kulturního programu. Vyberte si program v divadle nebo koncert.

Zimní radovánky

Zábava nemusí stát ani korunu. Stačí vyrazit na veřejné kluziště s termoskou teplého nápoje a bruslemi, užít si klidnou procházku nebo s dětmi vyrazit na sáňky či stavět sněhuláky. Počasí slibuje sníh a mráz, jistě si bílé Brno užijete do sytosti. V Brně vyzkoušejte Palackého vrch nebo Medlánecké kopce. Bruslit můžete na Kraví hoře, za Lužánkami nebo v Králově poli. Na některých kluzištích půjčují i brusle. 
Na výlety do okolí Brna vyrazte například k vesnici Dolní Kounice a prohlédněte si opuštěný klášter Rosa Coeli. Krásně je i kolem Adamova, okolí je protkané turistickými stezkami.

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.