Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

9 tipů, co dělat v Olomouci v zimě - Zimní aktivity v Olomouci a blízkém okolí

9 tipů, co dělat v Olomouci v zimě - Zimní aktivity v Olomouci a blízkém okolí

Sychravé zimní počasí neubírá městům na kráse. Stačí jen vybrat vhodnou aktivitu nebo příjemný cíl výletu. Poradíme vám, kam se vypravit v zimě v Olomouci a jakým aktivitám se věnovat. Našli jsme místa, kde si zábavu užijí děti i dospělí.

Stále krásný Svatý kopeček

Krásné místo na příjemnou a klidnou procházku je Svatý kopeček u Olomouce. Čeká vás procházka s krásnými výhledy a prohlídka kostela s nádherným interiérem. Kouzlo má přilehlá olomoucká ZOO, v zimním období je v areálu minimum návštěvníků. Vypravte se na vyhlídkovou věž a svezte se safari vláčkem. Pro děti je připravena spousta atrakcí a zábavních prvků, v zimním období pořádá ZOO i řadu akcí pro rodiny s dětmi.

Univerzitní muzeum, Pevnost poznání

Zábavnou a interaktivní formou jsou pojaty expozice univerzitního muzea Pevnost poznání. Věda je zde hravě popsána, celou řadu exponátů si mohou malí i velcí návštěvníci osahat a vyzkoušet. V zimním období pořádá muzeum tvořivé dílny a řadu dalších příjemných rodinných akcí. Navštívit můžete i planetárium. 
V jiném světě se můžete ocitnout ve Virtuální realitě Olomouc, kde budete uprostřed vlastního dobrodružství a vše prožijete podobně jako ve skutečnosti.

Hrad, zámek, pevnost

V centru Olomouce si prohlédněte hrad, kde vymřeli Přemyslovci. Hrad na Václavském pahorku byl sídlem olomouckých biskupů. Uvidíte románský biskupský palác i gotickou katedrálu sv. Václava. V katedrále jsou k vidění tři gotické věže, jižní věž je nejvyšší na Moravě a ukrývá největší moravský zvon, zvon Svatý Václav. K významným památkám Olomouce patří Arcibiskupský palác ve Wurmově ulici. Uvnitř se vám představí nádherně zdobené sály a reprezentační prostory. Projdete místa, kde se konala důležitá státní jednání. Jen kousek od Olomouce můžete navštívit kouzelný a romantický zámek Tovačov, který byl dříve vodní tvrzí. V blízkosti jsou krásné procházky okolo Tovačovských jezer. Komentované prohlídky jsou připraveny v malé pevnosti Fort Radíkov. Je třeba se předem objednat.

Multismyslové relaxační centrum

Centrum pro veřejnost snoezelen nabízí širokou škálu aktivit jejichž cílem je uvolnění a relaxace. Zrakové, sluchové, čichové a hmatové podněty navozují pocit klidu a bezpečí. Místo si klade za cíl nabídnout příjemné prostředí plné relaxace, kde mohou rodiče strávit společně čas s dětmi. Vyzkoušíte vodní postel, kuličkový bazén nebo závěsné houpací křeslo.

Vůně motorů v muzeu historických vozidel, Veteran Arena

Ve Sladovní ulici je zpřístupněné soukromé muzeum veteránů. Jedná se o ucelenou sbírku vozů Wikov a vozů Z ze Zbrojovky Brno. Naleštěné krásky a krasavci značek Tatra, Praga, Škoda nebo Aero čekají na vás v doprovodu motocyklů Jawa, ČZ či Breitfeld & Daněk. Zábavná je i prohlídka historických radiopřijímačů a historických telefonů.

Na boby bez sněhu

U Olomouce je nejdelší bobová dráha na Moravě. S dětmi školního věku si ji užijete dokonale. Dráha má přes 1,5 kilometru a čeká vás dokonce průjezd tunelem. Zastavte se ve Skiareálu Hlubočky u Olomouce a užijte si sjezd plný adrenalinu. 
Při velké nepřízni počasí můžete vyzkoušet trampolíny a skákací atrakce. V Olomouci jsou hned dva parky plné trampolín, kde se smích a nadšený výskot ozývá po dlouhé hodiny. Vyrazte do Jump academy v Olympii nebo do Jump family v Olomouc City. Jak z názvu vyplývá, jsou součástí nákupních center.

Za zimními i letními sporty

Na Dolním náměstí je až do 22 hodin otevřeno kluziště, jeho součástí je i půjčovna bruslí. V areálu Tržnice bude zpřístupněna unikátní atrakce, zájemci se mohou svézt na třicetimetrovém olomouckém kole. Speciální kolotoč je z brněnské výroby a kabinky pojmou vždy 4 osoby. Na léto můžete zavzpomínat ve skvělém olomouckém aquaparku v Kafkově ulici. Na děti čeká vnitřní bazénová hala plná atrakcí a na dospělé relaxační a odpočinkové zóny.

Šternberk u Olomouce

Sbírky několika muzeí si můžete prohlédnout ve Šternberku. Expozice je zaměřená na nejrůznější metody časomíry a nechybí výklad procesu vzniku vesmíru, různé pojetí kalendářů a přístup rozdílných civilizací k měření a pojetí času. Seznámíte se s atomovými hodinami, dílnou hodináře i interaktivními modely vesmíru.

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.