Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Víte, kam vyrazit za romantikou na 1. máje?

Víte, kam vyrazit za romantikou na 1. máje?

První máj je lásky čas. Svátek zamilovaných se blíží mílovými kroky. Proto neotálejte a naplánujte si příjemný výlet se svou milou nebo milým na nějaké romantické místo. Pokud budete trávit čas v Praze, tou nejromantičtější oblastí bude Petřín. Při jeho zdolávání a procházkách po okolí se však nemusíte spoléhat na tradiční lokality zamilovaných. Existují i mnohá další.

Svatojánské vinice a kaple Božího hrobu

Jedním z nich je například vyhlídka u Svatojánské vinice, kam se dostanete z Pohořelic. V blízkosti menší vinice pod zdí Strahovského kláštera okusíte klid a překrásný výhled. Dohlédnete na Malou Stranu a Pražský hrad.

Další zastávkou se stane kaple Božího hrobu. Stačí, když od Svatojánské vinice budete pokračovat po křížové cestě. Kaple Božího hrobu vznikla v roce 1732 a po poslední rekonstrukci tvoří příjemné romantické místo. Nachází se mezi Zrcadlovým bludištěm a rozhlednou.

Petřínské zahrady a Hladová zeď

Když se octnete na rozcestí spojujícím rozárium a Hladovou zeď, zamiřte k méně vyhledávaným petřínským zahradám nesoucím jméno Květnice. Jasně vypovídající název bude hlavním tématem především na prvního máje, kdy se můžete těšit na trvalkové zahrady.

Opomínat byste neměli ani na již zmiňovanou Hladovou zeď, která se dříve jmenovala Zubatá. Právě u některého z cimbuří nebo střílny si uděláte romantickou pauzu a pokocháte se překrásným výhledem.

Jezírko zahrady Kinských a romantika u vody

Při procházce na Petříně jistě neminete zahrady Kinských. V jejich případě směřujte k hornímu jezírku, kde si užijete nejenom klid, ale také pohled na bronzového lachtana. Ten v kombinaci s krásným okolím přispívá k požadované romantice.

V zahradách Kinských budovaných od roku 1828 ovšem najdete i jiné romantické poklady. Typickým příkladem je umělý vodopád u jezírka Herkules. To vše završíte procházkou po dřevěném mostku. Udělejte si první máj na Petříně trochu zajímavější a vyměňte typická místa za ta méně obvyklá, ale o to více originálnější.

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.