Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Chystáte se na cesty? Pak vám nesmí chybět cestovní lékárnička

Chystáte se na cesty? Pak vám nesmí chybět cestovní lékárnička

Cestovní lékárnička musí splnit náročné požadavky. Být skladná, lehká, a ještě obsáhnout vše nezbytné pro řešení nenadálých situací. To bývá složitý úkol, protože jak se připravit na nečekané? Poradíme vám, co do cestovní lékárničky. 

Důležitost cestovní lékárničky

Lékárnička je nezbytnou výbavou. Jinak ji zařídíte, pokud cestujete v tuzemsku s dětmi a jinak, pokud se chystáte do exotických destinací. Přesto jsou určitá základní pravidla, čím musíte vybavit cestovní lékárničku v každém případě.

Základní vybavení lékárničky

Jako první je třeba zabalit léky, které užíváte pravidelně. Při cestách do zahraničí vždy nechávejte léky v originálním balení a vezměte s sebou i příbalový leták. Pokud je léků, které pravidelně užíváte více, mějte s sebou jejich seznam. Řada zahraničních zemí akceptuje i léky v dávkovači na týden s jejich seznamem a s dávkovačem samozřejmě můžete cestovat v tuzemsku. V základu lékárničky je třeba mít náplasti a dezinfekci. V létě by náplasti měly být voděodolné.

Cestovní nevolnosti a zažívání

Dlouhé cesty s sebou nesou riziko nevolností, zejména u dětí. Připravte si přípravky na cestovní nevolnosti jak pro cestu na dovolenou, tak pro cesty v místě a samozřejmě i pro cestu zpět. Často se zapomíná na nevolnosti, které vás postihnou při cestách lodí nebo trajektem

Přípravky na alergie

Alergické reakce jsou na dovolených velmi časté. Ať už jsou to různé formy kopřivky, poštípání hmyzem nebo podráždění sluncem. Do lékárničky přidejte léky na alergie, krémy na štípance, repelent a pinzetu. Kdo plánuje delší turistiku nebo trek, měl by mít i léky na mykózu. Ženám se doporučují mycí gely na intimní hygienu a vaginální čípky na běžné infekce. 

Léky na bolesti

Při cestování s dětmi se vyplatí přibalit teploměr. Lékárnička by měla obsahovat léky na teplotu a základní léky proti bolesti. Určitě mějte léky proti bolestem zubů, proti bolestem hlavy a léky na menstruační bolesti. V letních měsících se často podceňuje možnost nachlazení, vozte s sebou léky na bolest v krku, kašel a rýmu

Lékárničku přizpůsobte oblasti

Vždy se informujte o rizicích v dané zemi, do řady zemí je nutné (či doporučené) absolvovat různá očkování. Do oblastí se závadnou vodou vozte dezinfekční tablety na vodu. Praktické je mít s sebou dezinfekci na ruce nebo alespoň vlhčené dezinfekční ubrousky. 

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.