Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Dovolená v Thajsku se odkládá. Země chce zrušit povinnou karanténu až v říjnu

Dovolená v Thajsku se odkládá. Země chce zrušit povinnou karanténu až v říjnu

Obsah článku

Plánovali jste si letos dovolenou v Thajsku? Pokud nechcete strávit deset dní v karanténě budete jí muset odložit. Země se chystá zrušit povinnou karanténu až v říjnu, a to jen u turistů z málo rizikových zemí. 

Momentálně musí všichni cestující přijíždějící do Thajska povinně nastoupit do karantény, kterou země zkrátila z původních čtrnácti dnů na deset. Karanténě se zatím nevyhnou ani očkovaní turistů, kteří musí v izolaci strávit alespoň sedm dní. 

Přestože je pro jihoasijskou zemi cestovní ruch klíčový, koronavirová omezení uvolňuje velmi opatrně. Povinnou karanténu a lockdown plánuje zrušit až letos na podzim, konkrétně 1. října. 

V jednání je možnost otevření hranic pro očkované turisty už letos v července. Vyhnuli by se sice povinné karanténě, ale jejich pohyb by byl stále omezen. 

Karanténa na jachtě

Přes všechna opatření se Thajsko stále snaží do země nalákat alespoň nějaké turisty. Kromě karantény v luxusních hotelech nabízí možnost strávit izolaci na jachtě nebo v golfovém resortu. 

Ať už vás láká pobyt na moři nebo si chcete počkat do podzimu na klidnější situaci, dovolenou v Thajsku můžete začít plánovat klidně hned. Prohlédněte si průvodce pro Thajsko nebo si rovnou vyberte zájezd podle svých představ.

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.