Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Rieti a Santa Fiora lákají na levné bydlení v Itálii

Rieti a Santa Fiora lákají na levné bydlení v Itálii

V odlehlejších místech Itálie je běžným trendem, že se většina mladých lidí stěhuje za prací do velkých měst. S tím se rozhodly bojovat dvě italské obce – Rieti a Santa Fiora –, které chtějí přispět těm, kdo budou bydlet u nich a pracovat z domu.

Rieti a Santa Fiora se rozhodla přilákat mladou krev poměrně zajímavým způsobem. Nabízí finanční příspěvky těm, kdo se k nim nastěhují na delší dobu. Předpokladem je, že zájemci dostatečně prokáží možnost práce z domu.

Jedná se o model dlouhodobějšího pobytu oproštěného od ruchu velkoměsta, z něhož se postupem času může stát něco více. Obce tímto způsobem chtějí zastavit rychlý a neblahý trend vylidňování.

Příležitost pro digitální nomády

Nabídku by mohli využít tzv. digitální nomádi. Právě oni využívají práci na dálku, kterou kloubí s cestováním po světě. Chcete se dozvědět víc o novodobém bohémském stylu života? Přečtěte si náš článek Digitální nomádi: Pracovat se dá i z pláže.

Příspěvky nabývají nejrůznějších podob

Lákadlem pro potenciální zájemce pochopitelně není jen rozmanitý kraj, klid, místní architektura a vstřícnost tamního obyvatelstva. Obce Rieti a Santa Fiora jsou ochotny vyplácet dokonce finanční bonusy:

  • při delším pronájmu odpustí polovinu nájemného,
  • při krátkodobém pronájmu přispějí 200 EUR,
  • přispějí až 30 000 EUR na investici do podnikání v obci,
  • poskytnou finanční odměny za narozené děti.

Jak vidno, italské obce už mají celkem jasno, jak nalákat nové obyvatele a udržet život v daných oblastech. K tomu všemu přispívají i relativně nízké pronájmy nemovitostí, ale také vybudování vysokorychlostního internetu vhodného k pohodlné a bezproblémové práci z domu.

Vyrazte do Itálie alespoň na víkend

Ať už toužíte po radikální změně nebo ne, Itálie stojí minimálně za návštěvu. Nemusíte se hned stěhovat. Stačí sednou na letadlo nebo si vybrat jeden z výhodných zájezdů do Itálie a užijte si středomoří alespoň na víkend. V našem průvodci pro Itálii najdete památky a zajímavosti, které při své návštěvě rozhodně nesmíte minout.

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.