Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Nový Zéland plánuje zdražení letenek. Bude jeho návštěva privilegiem?

Nový Zéland plánuje zdražení letenek. Bude jeho návštěva privilegiem?

Nový Zéland je z mnoha důvodů populární destinací. Láká na nezkaženou přírodu a pohodovou dovolenou na jenom z nejbezpečnějších míst světa. Žádná země ale není nafukovací. Nový Zéland musí začít řešit problémy se stále přibývajícími turisty. Plánuje zdražení letenek. 

Kouzlo Nového Zélandu už objevil nejeden cestovatel. Při brouzdání panenskou přírodou nikoho neohrožují jedovatá zvířata, při koupání v moři si každý užívá průzračně čistý oceán a při procházkách po městě se kolem nepotulují desítky zlodějů a nehrozí teroristické útoky. Nový Zéland ale nemá přibývající počty turistů kam dávat. Řešením by mohlo být zdražení letenek. 

Dražší letenky z Nového Zélandu

První návrh plánuje zavést daň na všechny lety mířící z Nového Zélandu. Výše daně by se odvíjela od vzdálenosti destinace. Například zpáteční letenka do Velké Británie by podražila o 155 novozélandských dolarů, což se v přepočtu rovná 2 500 Kč. Dovolená na Novém Zélandu by se tak stala jistým privilegiem. 

Hranice Nového Zélandu zůstávají zavřené

Finální verdikt zatím nepadl. Nový Zéland má dost času na projednání všech možností. Koronavirovou krizi sice zvládá skvělě, své hranice ale nechává uzavřené. Lze předpokládat, že se po většinu letošního roku na Nový Zéland stejně moc turistů nepodívá. 

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.