Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Kypr se pyšní nejčistší vodou v rámci Evropské unie

Kypr se pyšní nejčistší vodou v rámci Evropské unie

Spousta lidí vyhledává cílové destinace podle kvality tamního prostředí a čistoty mořské vody. Takové faktory mohou nyní nahrávat Kypru, který se chlubí nejčistší vodou v Evropské unii.

Moře je především o koupání a poznávání podmořského světa. Čím čistší moře, tím lépe. Pokud chcete vědět, kde si užijete patřičné čistoty, prozradí Vám to Evropská agentura pro životní prostředí. Ta v loňském roce provedla srovnání v rámci evropských zemí a přinesla velice zajímavé výsledky.

Jak už prozrazuje nadpis tohoto článku, nejlepšího hodnocení se dostalo ostrovnímu státu ve Středozemním moři, kterým je Kypr. Čistou mořskou vodou se může pyšnit také Řecko nebo Malta.

Informace přínosná pro turistický ruch

Výsledky tohoto žebříčku byly uvedeny v tu nejlepší možnou dobu  před letní sezónou. Kypr stejně, jako jiné exotické destinace zažil rapidní pokles turistiky v loňském roce. Vzhledem k tomu, že turismus zde tvoří až třináct procent hrubého domácího produktu, výrazným způsobem to ovlivnilo život na ostrově. Kyperská vláda si tak od tohoto žebříčku slibuje nalákání nových turistů.

Chcete se za nejčistší vodou v Evropské unii vypravit i vy? Vyberte si zájezd na Kypr a těšte se na koupání v azurovém moři.

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.