Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Madeira – Květinový ostrov plný zajímavostí

Madeira – Květinový ostrov plný zajímavostí

Poznejte ostrov, potažmo souostroví Madeira. Portugalská destinace ležící v Atlantském oceánu přibližně 600 km od Maroka. Ostrov plný exotických květin, který si vás okamžitě získá.

Madeira je zbytečně opomíjenou dovolenkovou destinací. Přitom označení Havaj Evropy je celkem jasně vypovídající. Málokterý cestovatel tento ostrov navštíví pouze jednou, protože tohle je láska na celý život. Divoká příroda, dechberoucí výhledy, ale také Cristiano Ronaldo. Ten je pro místní naprostou modlou, což při toulkách po větších městech jistě nepřehlédnete.

Vypravte se do hlavní metropole

Portugalský ostrov začněte prozkoumávat tzv. od kořene. Jako první se pravděpodobně octnete v hlavním městě Funchal, kde se vyplatí začít poznáváním místních památek. Tamní muzea vám umožní nahlédnout do historie ostrova a více se sžít s jeho minulostí. A jaké zajímavosti vás tu čekají?

  • Kostel Panny Marie
  • Katedrála Sé
  • Palác São Loure

Ti, kdo prahnou po hodně vzdálené historii nesmí opomenout na nejstarší kostel ostrova ve městečku Machico. Jde o kostel sv. Rocha vybudovaný v 18. století.

Příroda je dech beroucím zážitkem

Označením květinový ostrov se Madeira nepyšní pro nic za nic. Na každém kousku této malebné země můžete vidět růst nádherné květiny, které dotváří onu líbeznost tohoto místa. Ostrov je doslova protnut zavlažovacími kanály, jimž se říká levády. Kolem nich se můžete procházet a zavítat až k překrásným vodopádům. Směrem do vnitrozemí si na své přijdou hlavně vyznavači vysokohorské turistiky.

  • Vrchol Pico Ruivo s výškou 1 862 m n.m.
  • Pico do Arieiro vysoký 1 818 m n.m.
  • Horské sedlo Encumeada ve výšce 1 008 m n.m.

Jestliže jste doslova lační po nezapomenutelných výhledech, vyzkoušejte třeba lanovku Rocha do Navio směřující na vyhlídkové místo. Jednou z nejpopulárnějších vyhlídek na ostrově je Balcões. Při sestupu z hor se pak jednoduše napojíte na vyhledávané levády – Levada das 25 Fontes, Levada do Moinho, Levada do Risco a Levada Caldeirão Verde.

Zaměřte se na ty největší zajímavosti

Sami se poměrně záhy přesvědčíte o tom, že cestování po Madeiře doslova nezná konce. Mnohé okouzlí útes Cabo Girão vysoký až 600 metrů, jiní se naopak rádi podívají hluboko pod zem, konkrétně do jeskyně São Vicente. Na ostrově budete obklopeni vavřínovými lesy, čehož je důkazem Ribeiro Frio. Za zmínku stojí i další malebná městečka.

  • Calheta
  • Porto da Cruz
  • Câmara de Lobos

Milovníci majáků dají přednost místu zvanému Ponta do Pargo, což je v podstatě jeden z nejzápadnějších bodů ostrova. Také Madeira má svoji nepřehlédnutelnou sochu Krista Garajau tyčící se nad útesem. Její výška je rovných 20 m.

Z Madeiry si odvezete spoustu nevšedních zážitků i díky vybraným a mnohdy utajovaným místům. Pomyslný ráj na zemi objevíte třeba v Monte Palace Tropical Garden. Náležitou porci exotiky a luxusu vám zprostředkují přírodní bazény Porto Moniz. A když budete chtít zapomenout na přelidněné pláže a ruch velkoměsta, směřujte do údolí jeptišek, respektive do kouzelné vesničky Curral das Freiras.

Poznejte ostrov vína do nejmenšího detailu

Objevování se na Madeiře můžete věnovat opravdu důsledně a z mnoha úhlů pohledů. Ne nadarmo je toto místo označováno, jako ostrov vína. Vody kolem ostrova lze využít k výletům za velrybami, které zde můžete pozorovat. Když budete chtít být na dosah tamní zemědělské krajině, užijte si klid a výhled na vesnici Prazeres. Další z nezapomenutelných výhledů, který ze své hlavy jednoduše nevymažete.

Portugalský ostrov Madeira a jeho okolí nesou právoplatné zařazení mezi pomyslné ráje světa, kam se budete s nadšením navracet.

Užijte si zájezd u s all inclusive programem a vychutnejte si portugalskou Madeiru všemi smysly.

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.