Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Na dovolenou nemusíte jen k moři. Vyrazte k horským jezerům do Itálie

Na dovolenou nemusíte jen k moři. Vyrazte k horským jezerům do Itálie

Hledáte vhodné místo, kde strávit dovolenou s rodinou? Už vás omrzely pobyty u moře nebo jen chcete zkusit něco jiného? Pak se zaměřte na horská jezera, která jsou příslibem jedinečných scenérií a příjemného koupání v čisté vodě. Za takovými vodními plochami zamiřte do Itálie, kde se nachází ta nejlepší horská jezera.

 

 

 

Lago di Molveno

Lago di MolvenoAutor: Serena Sartori; odkaz: Wikipedie

Nejlepší italské horské jezero, tak přesně takovým oceněním se pyšní Lado di Moveno. Jezero se nachází u stejnojmenného města v oblasti Trentino-Alto Adige. Místo je vyhledávanou turistickou atrakcí. Zaměřit se zde můžete na turistiku, cykloturistiku nebo samotnou vodu. Největší alpské jezero přírodního původu umožňuje nezapomenutelný jachting pod vrcholky hor. Případně ulehnete na některou z travnatých pláží a budete se opalovat. Kromě zapůjčení lodi se lze věnovat i windsurfingu. Kolem horského jezera Lado di Moveno je možné navštívit spoustu zajímavých míst a turistických atrakcí. Užijte si romantických a nezapomenutelných odlesků horských masivů v čisté vodě.

Lago di Levico

Lago di Levico

Pokud je vaším cílem klid v obležení zeleně, zavítejte k horskému jezeru Lago di Levico. Prvotřídní oázu klidu zde doplňují lázně Levico Terme. Jezero s úzkým tvarem nabízí několik pláží a je obklopenou loukami a rákosem. Když se vypravíte na blízkou horu Colle di Tenna, dostane se vám překrásného výhledu na Lago di Levico. Oblíbeným cílem návštěvníků tohoto horského jezera je také nedaleký biotop Canneto di Levico. Milovníci horských kol si užijí cyklostezku Valsugana a na své si přijdou i rybáři. Z vodních aktivit lze jednoznačně vypíchnout plavání, projížďky na kajaku, windsurfing nebo plachtění. Sportovní aktivity a relaxace jdou u Lago di Levico jednoduše dohromady. Každý si zde najde to své.

Lago di Tenno

Lago di TennoAutor: Romtomtom; zdroj: Flicker

Jezero Lago di Tenno vzniklo přibližně v roce 1100 vlivem sesuvu půdy. Nachází se ve výšce 570 metrů nad mořem poblíž překrásného italského městečka Canale di Tento. V jedné z částí jezera je malý ostrůvek dotvářející celková panoramata tohoto místa. Jeho označení je Ostrov 86 podle toho, v jakém roce byl poprvé spatřen a kdy se objevil. Biotop na ostrůvku je považován za velice vzácný. Destinace patří spíše k těm odpočinkovým, kde můžete relaxovat uprostřed nádherné přírody. Kolem jezera Lago di Tenno se lze toulat krásnou přírodou. Poblíž je k vidění úchvatný vodopád Varone. Vaší pozornosti ovšem nesmí ujít ani skalní tunely nebo park zvaný Grotta Cascata Varone.

Lago di Lavarone

Lago di Lavarone

Lago di Lavarone je v porovnání s ostatními relativně malým horským jezerem s plochou 4 tisíc metrů čtverečních. Jezero se nachází ve výšce 1 079 metrů nad mořem a jeho maximální hloubka dosahuje 17 metrů. Zajímavé je tím, že na jeho dně byly objeveny zkamenělé pozůstatky smrkového lesa. Historie některých kmenů pod vodou byla speciální metodou datována až do roku 210 před naším letopočtem. Jezero Lago di Lavarone je jako stvořené ke koupání a k provozování nejrůznějších vodních atrakcí. Vodní plocha se vyznačuje průzračností a čistotou. Odpočívat můžete na přilehlých plážích nebo si půjčíte šlapadla. Kolem jezera Lago di Lavarone je spousta stezek vybízejících k turistice a poznávání zdejší přírody.

Lago di Caldonazzo

Lago di Caldonazzo

Jezero Lago di Caldonazzo se nachází v oblasti Trentino, konkrétně v údolí Valsugana. Vodní plocha leží v nadmořské výšce kolem 500 metrů. Právě v tomto jezeře pramení významná řeka Brenta. Jezero i celé jeho okolí je jako stvořené pro sportovní vyžití. Užívat si můžete kanoistiku, vodní lyžování, windsurfing a rybaření. Relaxaci nabízí veřejné pláže. Příjemná je i teplota horského jezera Lago di Caldonazzo pohybující se mezi 20 °C až 24 °C. Kolem jezera můžete provozovat horskou turistiku nebo dáte přednost jízdě na horském kole. Zastavit byste se určitě měli u hradu Magnifica Corte Trapp. K nejvyhledávanějším atrakcím patří Palio dei draghi.

Lago di Ledro

Lago di Ledro

Lago di Ledro neboli Ledrenské jezero leží ve stejnojmenném údolí. Jeho celková plocha činí 2,187 kilometrů čtverečních a nadmořská výška dosahuje 655 metrů. Pláže se nachází v podstatě ve všech částech jezera, jehož obvod má přibližně 10 kilometrů. Jezero Lago di Ledro se řadí k nejčistším z trentinských jezer. Kolem vodní plochy s maximální hloubkou až 48 metrů můžete absolvovat pěší výlety. Přímo na vodě se lze věnovat plachtění, rybaření, windsurfingu a kanoistice. Jedna z veřejných místních pláží je dokonce určena pro domácí mazlíčky. Při poznávání okolí horského jezera Lago di Ledro můžete zavítat například do Ledrenského muzea kůlových staveb. Jedna z nejoblíbenějších stezek vede kolem celého jezera a po nezpevněním terénu je sjízdná i na horském kole.

Lago di Garda

Lago di Garda

Lago di Garda neboli Gardské jezero patří asi k těm nejznámějším z horských italských jezer. Zároveň je z pohledu turistiky nejvyhledávanější. Jeho celková plocha činí 369,98 kilometrů čtverečních. Jezero má délku 51,6 kilometrů a šířku 17,2 kilometrů. Jeho největším přítokem je řeka Sarca. Kolem jezera Lago di Garda se nachází spousta známých měst stojících za návštěvu. Hodně ceněná je v této horské oblasti místní fauna a flóra. Jezero se pyšní bílými písečnými plážemi, přírodními lezeckými stěnami a nadstandardním sportovním vyžitím na břehu i na vodě. Jezero z vodní plochy poznáte při plavbě trajektem. K populárním lokalitám s historickým duchem patří Riva del Garda. V okolí se nachází spousta cyklostezek, včetně náročnějšího bikingu. Na své si přijdou inline bruslaři, milovníci vysokohorské turistiky i windsurfingu, a to díky teplému větru Ora.

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.