Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Nejhezčí pláže na Tenerife

Nejhezčí pláže na Tenerife

Sopečné Tenerife jsou ideálním místem pro odpočinkovou dovolenou. Pláže s černým pískem jsou doménou nádherného kanárského ostrova, setkáte se ale i s luxusními středisky v blízkosti bílých pláží. Na některé byl jemný písek dopraven ze Sahary. Ukážeme vám kouzelná místa a nejkrásnější pláže ostrova Tenerife. 

Tenerife, pláže všech barev

Luxusní střediska a rušnější pláže s bělostným pískem najdete na jihu ostrova. Divoké pláže, kde je klid a soukromí jsou dále od měst, jsou charakteristické černým vulkanickým pískem. Severní pobřeží je více členité, zátoky jsou skalnaté, pláže omývají klidné vlny. Jsou oblíbené pro menší počet turistů, romantickou atmosféru a pro množství přírodních jezírek. 

Nejkrásnější pláž s černým pískem, playa de la Arena

Rozlehlá pláž s černým pískem se nachází na jihu Tenerife. Je dobře vybavená, poskytuje úchvatné výhledy na protější útesy a je dostatečně prostorná i během letní sezóny. Playa de la Arena je nejkrásnější pláž s černým pískem na Tenerife. 
Jedna z nejkrásnějších pláží s černým pískem je i playa Jardín. Je to městská pláž na severu ostrova. Naskytne se vám na ní nádherný pohled plný kontrastů černého písku a rozkvetlých květin. 

Nádherná severská pláž, Las Teresitas

Dlouhá pláž, která je pýchou celého Španělska, se nachází na severu ostrova. Oblouk zlatavého písku je lemován uměle vytvořeným útesem. Návštěvníci jsou chráněni proti větru. Pláž je dobře vybavená, oceněná modrou vlajkou a poskytuje dokonalé podmínky pro šnorchlování. Právě na tuto pláž je dovážen saharský písek a okolí je osázeno palmami. Na Las Teresitas si budete připadat jako v Karibiku. 

Pláže s bílým pískem

Luxusní oblasti ostrova Tenerife nabízí pláže s bílým pískem. Není jich mnoho o to vyhledávanější jsou. Populární je playa del Duque, která je na rušném místě jižního Tenerife. Oblast Costa Adeje je známá pro množství luxusních hotelů a resortů. Pláž má dokonalé zázemí a získala modrou vlajku. 

Největší a nejnavštěvovanější pláž, playa de Torviscas

Společenství dvou krásných pláží s playa de Torviscas a playa Fañabé objevíte na jihu Tenerife. Jedná se o vůbec nejnavštěvovanější část ostrova, proto tu bývá v sezóně vcelku rušno. Obě pláže jsou malebné a čisté s dobrým zázemím pro návštěvníky. Playa de Torviscas je oceněna modrou vlajkou. 

Ne bělostná, ale zlatá pláž. Playa de Las Vistas

Mezi Los Cristianos a Las Américas se nachází široká pláž se zlatavým pískem. Playa de las Vistas je vyhledávaná zejména rodinami s dětmi. Má mírný vstup do vody, minimální vlny a je uzpůsobena i pro pobyt hendikepovaných osob. Jistě se vám zalíbí procházky podél pláže, promenádou je playa de las Vistas spojená s ostatními plážemi. 

Sevřená útesy, playa de Abama

Horší dostupnost má playa de Abama, ke které je přístup převážně po schodech. Náročný sestup vám vrátí nádhera místa. Pláž v klidném zálivu má průzračnou hladinu moře, bělostný hebký písek a je skutečným skvostem mezi tenerifskými plážemi. 

Díky klimatu Kanárských ostrovů můžete na dovolenou vyrazit kdykoliv během roku. Plážová sezóna začíná už v březnu. 

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.