Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Tak trochu jiná zimní dovolená – luxusně i za hubičku

Tak trochu jiná zimní dovolená – luxusně i za hubičku

Zimní dovolenou si můžete užít různě. Proč to ale nezkusit jednou trochu akčněji. Nebudete se nudit jediný den a získáte zážitky na celý život.

Low-cost zimní dovolená

O Vánocích se člověk vydá ze všech peněz a na dovolené už je potřeba trochu šetřit. Jak to ale udělat, abyste se nemuseli připravit o parádní zážitky?

Vyrazte na sněžnicích

Jestli milujete procházky zimní přírodou, tak sněžnice budou právě pro vás. Můžete na nich jít tam, kam by se vám šlo jen v botách špatně a kochat se u toho pohádkovou krajinou. Pokud sněžnice nemáte, nevadí. Můžete si je půjčit od 50 kč/den.

Zalezte si na ledové stěně

Na ledovou stěnu nemusíte jezdit daleko. Na Vírské přehradě každoročně vytvoří ledovou stěnu, na které si můžete zalézt. Vybavení je tam k zapůjčení a vejdete se do 500 kč.

Zabruslete si na Lipně

Věděli jste, že na Lipně je nejdelší bruslařská dráha na světě? Má přes 10 kilometrů a je úplně zdarma. Konečně budete moct předvést piruety a dvojité axely. 

Ani levně, ani draze

Pokud jste sněžnice a stěnu už zkusili, nastal čas, posunout se na další level. 

Jeďte se psím spřežením

Psí spřežení není výsada jen severských států. Na saních tažených husky se můžete projet už i na Šumavě. Naučíte se ustrojit psy, zapřáhnout je k sáním a stát se na chvíli profesionálním musherem. 

Projděte se po sjezdovce

Skialpy se v posledních letech těší čím dál větší oblibě. A není divu. Celý den na vzduchu, kolem krásná příroda a po náročném výšlapu jednoduše sjedete dolů. Ideální sport pro všechny, kteří si chtějí dát trochu do těla. Půjčení samotného vybavení není drahou záležitostí, cenu ale značně navýší zálohy. Za ten zážitek to ale rozhodně stojí.

Sjeďte ledový tobogán

Slyšeli jste už o snowtubingu? Jednoduše si sednete na nafukovací duši, vlek vás vytáhne nahoru a dolu už jen brázdíte ledový tobogán. Tenhle zážitek pobaví nejen děti, ale i dospělé.

V zimě luxusně

Není nad to si občas dopřát opravdu luxusní zážitky.

Běžkujte na severu 

Běžkování samo o sobě není nic převratného, co to ale zkusit u polárního kruhu. Krom úžasné přírody a divokých zvířat vás pravděpodobně nemine ani polární záře.

Zkuste freeride

Není lyžování jako lyžování. Freeride se, ať už na lyžích nebo na snowboardu ale nenaučíte ze dne na den. Než se pustíte do nedotčeného prašanu je potřeba si udělat průpravu. Pak už vám ale nic nestojí v cestě.

Lavinový kurz

Pokud vás zajímají laviny, je lavinový kurz právě pro vás. Naučíte se rozpoznávat nebezpečí laviny, vybírat vhodnou cestu a otestujete, jak fungují lavinové přístroje. Kurzy navíc často zahrnují i skialpy, takže se určitě nudit nebudete.

Pokud vás adrenalin nebere a raději si odpočinete, můžete zvolit klasickou poklidnou dovolenou na svahu s večerní saunou. Jste-li milovníci tepla a sluníčka pak určitě raději vyrazíte za mořem, pískem a piňa coladou, abyste mohli přijet domů tak opálení, že vám bude každý závidět.

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.