Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

To nejkrásnější z ráje. Top pláže Srí Lanky

To nejkrásnější z ráje. Top pláže Srí Lanky

Na tak krásném ostrově, jakým je Srí Lanka, můžete vkročit kamkoliv a rozprostře se před vámi nedotčená příroda nebo nádherná pláž. Je těžké vybrat mezi krásnými plážemi ty nejkrásnější, přesto se o to pokusíme. Jakým plážím Srí Lanky dát přednost?

Ráj na Srí Lance

Srí Lanka je lemována nádhernými plážemi. Hebký bělostný písek je v kontrastu s tyrkysovou hladinou moře a kulisa dovolenkového ráje je podržena vzrostlými palmami. Nejkrásnější pláže se nachází na jižním a východním pobřeží ostrova. Centrem zábavy je Hikkaduwa s divokým nočním životem. 

Pro milovníky potápění, Nilaveli

Na severovýchodním pobřeží je město Trincomale a v jeho blízkosti můžete navštívit pláž Nilaveli. Najdete zde jedny z nejlepších podmínek pro potápění a šnorchlování na ostrově. Z místa jsou organizovány výlety do národního parku na ostrově Pigeon Island, kde je možné potápění s baby žraloky a rejnoky. Na plážích můžete strávit nerušeně celý den, potkáte jen minimum turistů. 

Surfaři míří na Arugam Bay

Téměř mekkou surfařů je pláž Arugam Bay. Jsou zde dokonalé podmínky a surfaři se sem začínají sjíždět už od dubna. Pokud se na pláž vydáte mimo surfařskou sezonu bude místo liduprázdné a vám se naskytne nádherná možnost užít si romantickou procházku při západu slunce. Naopak v sezonu se jedná o místo pulzující životem a zábavou až do pozdních nočních hodin. 

Relaxace na pláži Tangalla

Krásnou a klidnou pláží je pláž Tangalla. Je rozlehlá a má typický jemný písek. Velké vlny se tříští o kamenné přehrazení, proto se v místech dá bezpečně plavat. Blízké okolí je prosté velkých hotelových rezortů, objevíte pouze pár chatiček. Milovníci klidu zde budou naprosto spokojeni. 

Divoké pláže v NP Yala

Nedotčený kus přírody s nádhernými plážemi najdete v Národním parku Yala. Divoká příroda a blankytné moře tříštící se o ostré balvany jsou úžasnou kulisou. Mezi skalami jsou klidné zátoky s prohřátou mořskou hladinou, kde můžete odpočívat celý den úplně o samotě. Při divokém pobřeží jsou však silné proudy, v místě se určitě neoddávejte vodním sportům. 

Oblíbená Mirissa beach

Mirissa je jednou z nejpopulárnějších adres na Srí Lance a určitě právem. Je obklopená nádhernými plážemi s jemným pískem, mírnými vlnami a příjemným vstupem do moře. Korálové dno představí nádheru podmořského světa všem, kteří se rádi potápějí nebo šnorchlují. O zábavu zde není nouze až do pozdních nočních hodin. V místě je mnoho oblíbených barů, vyhlášených restaurací a luxusních hotelů. Z Mirissy jsou organizovány vyjížďky za pozorováním velryb a delfínů.  

Za slony na západ Srí Lanky, Bentota

Na západním pobřeží Srí Lanky se nachází pláž Bentota v původně rybářském městečku. Je v blízkosti řeky Bentota Ganga. Na pláži jsou ideální podmínky pro šnorchlování, v místě objevíte nádherný podmořský svět. Kousek od pláže Bentota můžete navštívit želví líhně nebo sloní sirotčinec

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.