Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Užijte si vánoční atmosféru na horách. Víte, kam vyrazit?

Užijte si vánoční atmosféru na horách. Víte, kam vyrazit?

Prožijte svátky na horách, ať už těch českých nebo zahraničních. Možností máte v tomto směru více než dost. Stačí si jen vybrat konkrétní místo a provést včasnou rezervaci, protože Vánoce už se blíží mílovými kroky.

Jako v pohádce

Patříte-li k milovníkům českých hor, potom máte jistě na výběr, kde strávit vánoční svátky a přehoupnout se do nového roku. Během tohoto období si budete moci užívat každodenního lyžování, které nabízí třeba Špičák na Šumavě, Špindlerův mlýn v Krkonoších, Velké Kralovice v Beskydech a Deštné v Orlických horách. Jestliže však máte představu o zimních radovánkách v zahraničí, začtěte se do následujících tipů.

Italské Dolomity vás okouzlí

Prvním tipem se stává italské lyžařské středisko Livigno, kde jsou bezkonkurenční podmínky pro lyžování. Krásně udržované sjezdovky, které přijdou vhod také rodinám s dětmi. Ne nadarmo je tato oblast přezdívána, jako italský Tibet, takže je opravdu na co se těšit.

Italské Dolomity toho nabízí pochopitelně více než dost. Sázkou na jistotu se stane kupříkladu lyžařské středisko Paganella, z něhož budete mít doslova dech beroucí výhled. Chybu neuděláte ani se střediskem Aprica nebo italským Trentinem. Výběr z více jak pěti stovek sjezdovek uspokojí každého.

Obergurgl a Hochgurgl ve vysoké nadmořské výšce

Kvůli Alpám pochopitelně nemusíte jezdit až do Itálie. Ostatně, Rakouské Alpy jsou toho jasným důkazem. Pomyslný diamant Alp je příslibem lyžování ve vysoké nadmořské výšce, která se pohybuje mezi 1 800 až 3 000 metry nad mořem. Skiareály Obergurgl a Hochgurgl jsou jako stvořené pro vánoční svátky.

Vyrazte za lyžováním do Innsbrucku

Innsbruck a jeho okolí je dělané pro zimní radovánky. Vánoční pobyt zde může nabývat bezpočtu podob. Záleží na tom, co všechno očekáváte. Bude to adrenalinové či rodinné lyžování, památky nebo spíše trasy pro zasněžené procházky? Možností je tu více než dost.

Jedním z oblíbených lyžařských středisek je kupříkladu Kühtai ležící ve výšce 2 020 metrů nad mořem. Nabízí se tu sjezdovky také pro malé děti. Nadšení lyžaři si zde užijí trasy v délce až čtyřiceti kilometrů. Volit lze i ostatní lyžařská střediska, jakými jsou Patscherkofel, Muttereralm, Bergeralm Nordpark-Seegrube a Hochoetz.

Švýcarský Zermatt je místem vánoční pohody

Hledáte-li něco jiného, než je Rakousko a Itálie, zkuste Švýcarsko. A v tomto případě se rozhodně neomezujte. Vsaďte na exkluzivní lyžařská střediska nacházející se pod Matterrhornem. Typickým příkladem je Zermatt, kde si užijete prašan, ale i perfektně udržované sjezdovky. Vaším startovacím bodem bude nadmořská výška až 3 883 metrů nad mořem. Končit budete v nadmořské výšce odpovídající české Sněžce.

Okolí je navíc spojeno s pestrým zázemím, ať už jde o kvalitní restaurace, sportovní akce a možnost realizace nejrůznějších aktivit. A s jakým lyžařským areálem nešlápnete vedle? Je to třeba Matterhorn Glacier Paradise.

Lyžování jen kousek za hranicemi ČR

Jestliže toužíte strávit vánoční svátky na horách v zahraničí, a přesto nechcete jezdit příliš daleko, máme tu pro vás na závěr jeden tip. Vaším cílem bude Horní Rakousko, konkrétně oblasti, jakými jsou Hinterstoder, Schladming a Ramsau. Zavítejte pod ledovec Dachstein a přesuňte se do horských sedel v nadmořské výšce kolem 1 400 metrů. Tyto lokality jsou od hranic České republiky vzdálené přibližně 125 kilometrů, takže co by kamenem dohodil. Kvalitní a udržované sjezdovky, cenově dostupné zázemí a spousta bohatého programu přes svátky.

Udělejte si letošní Vánoce přece jenom trochu výjimečné a prožijte svátky na horách, kde máte oproti Česku záruku pořádné sněhové nadílky, krásných výhledů a nadstandardních služeb z pohledu lyžování a ostatních zimních radovánek.

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.