Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Země, která má více turistů než obyvatel. Vypravte se ji poznat

Země, která má více turistů než obyvatel. Vypravte se ji poznat

Dovolená ve Španělsku je kouzelná, nabitá energií, úsměvem a pohodou. Noční život je ve znamení barev, temperamentu a nezkrotné energie. Krásné pláže a kvalitní služby nejsou tím jediným, čím vás Španělsko umí překvapit. Poznejte španělská nej a další zajímavosti o zemi.

Pláže pro každého

Jsou země, kde najdete jen jeden typ pláží. To se však netýká Španělska. Může nabídnout turistům všechny druhy pláží. Oblíbené turistické s veškerým pohodlím a jemným pískem, opuštěné a divoké pláže kde je soukromí nebo vulkanické pláže s černým pískem. Můžete být v centru dění nebo stranou a o samotě, španělské pláže mají přes 8 tisíc kilometrů.

Španělská nej

Prim hraje čínština, ale hned po ní, je nejrozšířenějším jazykem španělština. Španělsky mluví více než 400 milionů lidí ve 44 různých zemích. Samotné Španělsko je také směsicí dalších jazyků. Pro zazpívání španělské hymny ale znalost jazyka potřebovat nebudete. Španělská hymna patří mezi nejstarší v Evropě a zpívá se beze slov. 
Ve Španělsku najdete spoustu památek, které jsou zapsané na seznamu světového dědictví UNESCO. Jedna z nich je ve výstavbě dodnes. Sagrada Familie se začala stavět v roce 1882 a má být nejvyšším chrámem na světě, chrám byl již vysvěcen, ale jeho dokončení se předpokládá nejdříve v roce 2026. 
Kdo chce navštívit nejstarší existující a funkční maják na světě, vypraví se rovněž do Španělska. Najdete jej v oblasti Galicie a jmenuje se Herkulova věž

Bláznivé Španělsko

Nejrůznějšími potravinami si můžete zkusit v Čechách hodit na demonstracích a politickém meetingu. Buďte si však jistí, že neujdete trestu. Ten může být i velmi nepříjemný a záznam budete mít napořád. Zcela beztrestně ale můžete házet rajčaty ve Španělsku v rámci festivalu La Tomatina. Stačí se zúčastnit bitvy (se vstupenkou) poslední středu v srpnu ve městě Buňol. 
A možná se ve Španělsku setkáte s unikátní opicí. Jediná opice, kterou můžete potkat na evropském kontinentě je makak magot. Opice nemá ocas a je z čeledi kočkodanovitých. Kolonii opic potkáte na Gibraltaru.  

Odpočívejte se Španěly

Ačkoliv ve velkých městech se od tradice ustupuje a turistická centra také uzavírkou nejsou postižena, najdete místa, kde se stále dodržuje odpolední siesta. V době od 14 do 17 hodin můžete v menších městech narazit na to, že obchody jsou uzavřeny. Oproti tomu, jsou otevřeny do večerních hodin. 

Zakázané žabky

Oblíbená plážová obuv cvaká na nohách mnohých. Pozor jen na to, abyste v ní nesedli za volant. Řízení v žabkách je ve Španělsku zakázáno. Za řízení v žabkách hrozí vysoká pokuta. 
Oproti tomu se můžete uvolnit co se nahoty týká. Zejména na plážích, ale i ve městech. Zákony, které by omezovaly nahotu ve Španělsku nenajdete. V některých městech jsou ale striktnější a oblékání je upraveno městkou vyhláškou. 

Top příchutě Španělska

Španělé mají výbornou kuchyni, ve Španělsku byste našli nejstarší restauraci na světě. Zajímavé je, že se v ní najíte levněji než v Praze. Vybírat si můžete, až se vypravíte na drink. Španělsko má totiž největší množství barů v Evropské unii
Španělé jsou největším pěstitelem banánů v EU. Prvenství si mohou připsat v produkci olivového oleje. Jsou největším světovým producentem olivového oleje. Další perličkou je, že oblíbená lízátka chupa chups mají své rodiště právě ve Španělsku. 
Během léta má Španělsko více turistů než obyvatel. Zařaďte se mezi ně i vy

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.