Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Kam na lyže na Moravě? Nejlepší sjezdovky pro zkušené lyžaře, rodiny s dětmi i začátečníky

Kam na lyže na Moravě? Nejlepší sjezdovky pro zkušené lyžaře, rodiny s dětmi i začátečníky

Podle statistik lyžuje v České republice přes 20 % obyvatel, v oblibě jsou týdenní lyžařské dovolené nebo krátké jednodenní výlety. Kam vyrazit za sněhem, pokud upínáte nohy do lyžáků po několikáté a chcete skutečný adrenalin? A které sjezdovky vybrat, když jedete s dětmi nebo s lyžemi teprve začínáte? Poradíme vám skvělá střediska na Moravě. 

Zkušení lyžaři

Zkušení lyžaři najdou černé a červené sjezdovky v Beskydech či Jeseníkách. Závodníci trénují na Bílé.

Ski areál Kohútka

Mezi Českou republikou a Slovenskem je oblíbený ski areál Kohútka. Ukrývá 10 sjezdovek z nichž jedna je černá. Celkově mají sjezdovky přes 6 kilometrů a jsou pravidelně upravované. V místě je půjčovna vybavení, lyžařská škola a dostatečné zázemí v podobě restaurace a bufetu.

Bílá, Beskydy

V Bílé trénují závodníci, trať splňuje náročné parametry. Červená sjezdovka měří 950 m. V areálu je k dispozici lanovka, kotva i vlek. Sjezdovky jsou osvětleny a pravidelně upravovány i zasněžovány. V místě je občerstvení i restaurace, půjčovna vybavení i SKI servis.

Ski areál Řeka, červená sjezdovka

Hlavní červená sjezdovka má délku přes 1 kilometr a její start je přímo na hřebeni. Z horní stanice je nádherný výhled. Sjezdovka je přístupná i pro večerní lyžování, je zasněžována. Lyžařům je k dispozici půjčovna vybavení, občerstvení i restaurace. 

Bonera Ramzová, Šerák

Na Ramzové vás sedačková lanovka vezme až na vrcholy Jeseníků. Pro lyžaře je v areálu 8 km sjezdovek s možností večerního lyžování. Čtyřsedačková lanovka a tři lyžařské vleky spojují dolní stanici s vrcholem nejdelší sjezdovky v ČR.

Rodiny s dětmi a začátečníci

Nejoblíbenějším ski areálem pro rodiny s dětmi je Dolní Morava, zalíbí se vám i v Koutech nad Desnou.

Dolní Morava

Celkem 8 různě náročných a perfektně upravených sjezdovek čeká na lyžaře všech úrovní na Dolní Moravě. Pro děti je tu dětský skipark. Sjezdovky mají všechny stupně obtížnosti, pro děti nechybí pojízdný koberec, dětská lanovka nebo dětský kolotoč. Výbornou službou je hlídání dětí a animační programy. V místě je bobová dráha a sáňkařská trasa.

Skiareál Ostružná, Jeseníky

Horská obec Ostružná ukrývá šest upravovaných sjezdovek v celkové délce přes 2 km. Dětská sjezdovka má 80 metrů a mírné převýšení. V místě je dětský park s vlekem a kolotočem pro nejmenší. Nechybí lyžařská školička, snowpark, půjčovna vybavení a servis.

Kouty nad Desnou

Kouty nad Desnou jsou největším skiareálem na Moravě. Areál má moderní zázemí, kde nechybí šesti-sedačková lanovka. Pro děti je připravený dětský park, pojízdný pás a snowpark. Modrá rodinná sjezdovka má přes 3 kilometry a je nejdelší sjezdovkou na Moravě. Klidná a krásná projížďka vás čeká na sjezdovce s příznačným názvem, Pohodová.

Ski Aréna Karlov

Příjemnou rodinnou dovolenou strávíte ve ski areálu Karlov pod Pradědem. Karlov se může pyšnit 12 km sjezdovek, sjezdovky mají všechny obtížnosti. Lyžařské středisko, které je největším osvětleným lyžařským střediskem na Moravě nabízí kromě skvělého večerního lyžování spoustu atrakcí. Pro rodiny se doporučuje 6 modrých sjezdovek s mírnými a širokými svahy. K vrcholu se dostanete čtyřsedačkovými lanovkami. V areálu je výuka lyžování, bobovací zóna nebo snowpark

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.