Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Objevte Bílý a Červený zámek v Hradci nad Moravicí

Objevte Bílý a Červený zámek v Hradci nad Moravicí

Nejpůvabnější zámek na severní Moravě se ukrývá v Hradci nad Moravicí. Objevíte klasicistní a luxusně zařízenou rezidenci i novogotický hospodářský areál. Malé návštěvníky určitě potěší dětský prohlídkový okruh. Vypravte se na Bílý a Červený zámek i vy. 

Krásné okolí Opavy

Město Opava určitě stojí za návštěvu, vynechat nesmíte ani blízký Hradec nad Moravicí. Rozlehlý historický areál obklopený parkem přivítá malé i velké. První zastávkou bude Červený zámek, který je vystavěný v novogotickém stylu, slouží jako hospodářský areál. Minout nesmíte Bílý zámek, který byl reprezentačním sídlem ani Bílou věž s rozlehlým parkovým areálem. 

Knížecí hrad v blízkosti kostela

Ve 12. století byl Přemyslovci vybudován původní areál, který sahal až ke kostelu sv. Petra a Pavla. Po požáru byl přestavěn a upraven, doplněno bylo reprezentační sídlo. Renesanční zámek má čtyři trakty a je lemován věžovitými stavbami. 
Zámek si oblíbil Ludwig van Beethoven, Nicola Paganini nebo Josef Mánes
Při prohlídkovém okruhu navštívíte historické interiéry, reprezentační jídelnu a společenské sály. Součástí druhého okruhu jsou výstavní expozice jejichž součástí je výstava loveckých zbraní nebo historická vozidla a motocykly. K vidění jsou i hostinské apartmá, zámecká kaple a zákristie. Areál se návštěvníkům otevírá od dubna do září

V Hradci nad Moravicí zůstaňte déle

V blízkosti zámeckého areálu si určitě prohlédněte renesanční kostel sv. Petra a Pavla okolo kterého vede křížová cesta. Při procházkách objevíte zbytky zemních opevnění ze slezských válek a přijdete až k rozhledně Šance. Za vidění stojí určitě i Papírenský náhon, který je zároveň technickou památkou. 
Místo přímo vybízí k procházkám kolem vyhlídek a vyhlídkových bašt a k projížďkám na kolech. A kdo by na Opavsku zůstal více dní, může zavítat i do blízkého zámku Raduň s anglickým parkem a oranžerií.  

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.