Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Nejlepší bistra v Amsterdamu

Nejlepší bistra v Amsterdamu

Klidný i divoký Amsterdam mezi svými uličkami a vodními kanály skrývá mnoho zajímavých podniků. Vydejte se na prohlídku tohoto unikátního města, třeba na kole, pro Amsterdam tak typickém dopravním prostředku, a zakončete ji dobrým jídlem v nějakém moderním stylovém bistru.  Je z čeho vybírat. 

The Avocado Show – avokádo je umění

zdroj: facebook.com/TheAvocadoShow/

V Amsterdamu se nachází bistro, kde se z avokáda stal životní styl a z jídla forma umění. V The Avocado Show můžete ochutnat jídla s avokádem na nový způsob. Nabízejí například jídla z vajec servírovaná v avokádu nebo avokádové palačinky. Mnoho z těchto jídel je i veganských. Avokádovou delikatesu můžete zapít například kombuchou nebo čerstvým smoothiem. Svou snídani nebo oběd si vychutnáte ve stylovém prostředí pod zářícím neonovým nápisem.

Za jídlo tady zaplatíte od 10 do 15 euro. Ceny za pití se pohybují od 3 do 5 euro. The Avocado Show není příliš vzdáleno od centra Amsterdamu. Je velmi blízko turistický oblíbené Heineken Experience. Pokud pojedete hromadnou dopravou, nejbližší zastávka metra je Vijzelgracht. Je jen 6 minut chůze od bistra a dostanete se sem linkou 52. 

The Avocado Show najdete na: 

Daniël Stalpertstraat 61
1072 XB Amsterdam 

https://theavocadoshow.com/

Hummus bistro d&a – arabská pochoutka na mnoho způsobů

zdroj: facebook.com/Hummus-bistro-da-899657320096824/

Ve stylovém interiéru moderního bistra tady můžete ochutnat hummus, jaký jste ještě neměli. Kromě klasiky vyzkoušejte třeba hummus s falafelem nebo s grilovanou zeleninou. Kromě hummusu tu dostanete také další arabské pochoutky. Kromě cous cousu je to například kababonim, což je jehněčí a hovězí maso na kebab s restovanou zeleninou.

Ceny za hummus se tu pohybují od 8 do 11 euro. Výhodou tohoto místa je, že jej najdete velmi blízko centra. Je jen pár ulic od domu Anny Frankové. Pokud pojedete hromadnou dopravou, vystupte na zastávce Marnixplein z tramvaje číslo 3 nebo autobusů 18 a 21. Zastávka je od bistra vzdálená 5 minut chůze. 

Najdete je zde: 

Westerstraat 136
1015 MP Amsterdam

https://dna-hummusbistro.com/

Bistrot des Alpes – dveřmi do Alp

zdroj: facebook.com/Bistrot-des-Alpes-390526584441222/

Tento podnik se inspiroval příjemnou atmosférou horských chat ve francouzských Aplách a trochu ji přinesl i do Amsterdamu. Posedíte tady mezi dřevěným obložením u masivních stolů nebo rovnou v jedné kabince lanovky. Na talíř dostanete pochoutky z alpské i francouzské kuchyně. Můžete ochutnat například lahodné sýry jako raklet nebo fondue nebo klasické francouzské fois gras.

Za hlavní chod tu zaplatíte kolem 20 euro. Jejich vždy aktuální tříchodové menu stojí 37 euro. Amsterodamské alpy najdete přímo u řeky Amstel, kousek od mostu Magere. Nejbližší zastávka je Prinsengracht a staví tu linky 4 nebo 285. Ze zastávky jste v bistru za 3 minuty. 

Hledejte je zde: 

Utrechtsedwarsstraat 141
1017WE Amsterdam

http://www.bistrot-des-alpes.nl/en/

Knus bistro – dobré jídlo, osvěžující pivo a nízké ceny

zdroj: facebook.com/knusamsterdam/

Bistro Knus připravuje čerstvá jídla z kvalitních potravin, ale stále myslí na to, abyste nemuseli vysypat na stůl celou peněženku. Můžete sem zajít na zdravý oběd nebo stylovou večeři. Večeři můžete ještě zapít místním pivem. Knus je připraven i na večerní posezení. Specialita jejich kuchyně se jmenuje montaditos. Jsou to bagetky plněné různými kombinacemi ingrediencí. Místní kuchaři připravují vždy sezónní nabídku nebo mezinárodní variace, takže při každé návštěvě můžete zkusit nové montaditos.

Za jídlo tu zaplatíte od 6 do 10 euro. Knus bistro najdete hned vedle velkého Oosterparku. Leží hned u zastávky Wijrtenbachstraat. 

Knus bistro je na adrese: 

Linnaeusstraat 63
1093EJ Amsterdam

https://www.knusamsterdam.nl/

Mr. & Mrs. Watson – oběd pro milovníky jídla i zvířat

zdroj: facebook.com/watsonfoodbar/

Pan a paní Watsnovi se rozhodli změnit svět pomocí jídla. Vaří tu s láskou k jídlu i přírodě a zvířatům. Jejich menu je tedy kompletně veganské. V originálním interiéru ve stylu art nouveau si tu pochutnáte na domácích veganských sýrech, krémových míchaných vajíčkách nebo salátech. Mají speciální nabídku i pro děti.

Za oběd tu zaplatíte od 8 do 15 euro. Toto bistro je ve čtvrti Oostpoort. Hromadnou dopravou se sem dostanete, pokud vystoupíte na stejnojmenné zastávce z tramvaje 19 nebo autobusu 41. Zastávka je od pana a paní Watsnových už jen 3 minuty chůze.

Najdete je zde: 

Linnaeuskade 3h,
1098BC Amsterdam

https://watsonsfood.com

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.