Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Nejlepší bistra v Budapešti

Nejlepší bistra v Budapešti

Ochutnejte nejen historickou atmosféru krásné Budapešti, ale i tisíce chutí v jednom z jejich bister. Najdete tu barevné, veselé podniky s kuchyněmi ze všech koutů světa. Níže se inspirujte výběrem několika bister, která stojí za to.

Zeller bistro – městská džungle v srdci Pešti

zdroj: zellerbistro.hu zdroj: zellerbistro.hu

Bistro Zeller vás dostane na první pohled svým světlý, barevným a útulným interiérem plným květin a hned na druhý svými specialitami. Připravují zde vše z místních surovin, které nakupují od místních farmářů. Pochutnat si tak můžete každý den na čerstvé rybě. Která to bude se mění podle toho, kterou nakoupí na místním trhu. V lístku najdete různé snídaně, obědy i dezerty. Doplňuje to maďarské víno a usměvavá obsluha. 

Hlavní jídlo zde objednáte v přepočtu za 250–320 Kč. Předkrm nebo dezert pořídíte už za 80–150 Kč. Zeller bistro najdete v centru, v části Pešť. Je jen kousek od městského parku, univerzity, muzeí nebo trhu. Metrem se sem dostanete, pokud vystoupíte na stanici Arany Jánosz utca, kam jezdí linka M3. Ještě blíže se dostanete autobusem 15 nebo 115. Který staví na zastávce Hercegprímás přímo před bistrem. 

Hledejte je zde:

Hercegprímás utca 18.
1051 Budapešť

http://www.zellerbistro.hu/

Maison bistro & hotel – luxus kousek od hradu

zdroj: maisonbudapest.hu zdroj: maisonbudapest.hu 

Výbornou snídani nebo lehký oběd si můžete dát v bistru Maison. Je součástí stejnojmenného hotelu a o své strávníky se zde starají s noblesou a elegancí. Můžete zde vyzkoušet snídaňové klasiky jako omeletu, nebo zkusit něco více slavnostního, jako je například uzený losos. Nechybí ani maďarské speciality, jako třeba maďarská míchaná vajíčka. 

Co se týká ceny, tak jídla zde pořídíte v rozmezí od 200 do 300 Kč. Bistro najdete v Budě mezi historickou zástavbou poblíž městského hradu. Pokud pojedete městskou dopravou, neblíže je zastávka Bécsi kapu tér, kam přijíždí autobusová linka číslo 16. 

Najdete je zde:

Országház u. 17.
1014 Budapest

http://maisonbudapest.hu

La Nube – kousek Španělska uprostřed Maďarska

zdroj: lanubecafe.comzdroj: lanubecafe.com

La Nube je malé útulné bistro, které si v Budapešti otevřel jeden usměvavý Španěl. Uvnitř vás bude čekat příjemný interiér v tmavších barvách, který vybízí k útěkům z reality. Můžete zde ochutnat spoustu dobrot z prosluněné jižanské země. Doporučované jsou jejich tapas nebo studená polévka z rajčat salmorejo. Za zkoušku stojí také jejich španělské víno. 

Ceny zde nejsou vysoké. Tapas si objednáte za 100–150 Kč. Podnik najdete ve čtvrti Lágymányos kousek od Dunaje. Dostanete se sem nejlépe metrem. Linka M4 má jednu ze svých zastávek Móricz Zsigmond körtér jen 170 m od bistra. 

Vyzkoušejte La nube zde:

Bartók Béla út41
1114 Budapešť

http://www.lanubecafe.com/

Smart Kitchen – asijské speciality 

Malé dveře vedou do drobného podniku, kde ale dostanete to nejlepší z asijských chutí ve městě. Těžko budete hledat návštěvníka, který by si místní asijskou kuchyni nepochvaloval. Drží se tu tradice opravdové čínské kuchyně z čerstvých a zdravých surovin. K obědům i večeřím nabízejí třeba klasické nudle s kuřecím masem nebo originální asijské polévky s knedlíčky.  

Pokud máte rádi chutě Asie, ve Smart Kitchen oceníte i nízké ceny. Bistro najdete v Pešti v centru všeho dění. Je u hlavní třídy vedoucí na největší městský most. Metrem se sem dostanete, pokud vystoupíte na stanici Kálvin tér. Staví tu linky M3 a M4. Smart Kitchen je od zastávky už jen 200 m. 

Hledejte je zde:

Vamhaz korut 10
1053 Budapešť

https://www.smartkitchenbp.com

Great bistro – veganské a barevné

zdroj: greatbistro.huzdroj: greatbistro.hu

Když budete v Budapešti hledat rostlinou stravu, stavte se v Great bistro. Najdete tu barevné židle i obložení, a to vše v příjemných pastelových barvách a dřevě. Celá atmosféra místa je přinejmenším přátelská. Můžete se zde stavit na snídaní nebo oběd. Ve snídaňovém menu vás zaujme například avokádový toust. K obědu můžete zkusit jejich club sendvič. 

Ceny jsou zde v průměrné hladině. Jídlo zde pořídíte za 100–150 korun. Speciality případně za 250 Kč. Při hledání Great Bistra nemusíte jezdit daleko z centra města. Najdete jej kousek od řeky v části Pešť. Leží mezi parkem a zastávkou metra. Stanice linky M3 Arany Jánosz utca je přímo před bistrem. 

Najdete je zde: 

Budapest, Bank u. 6
1054 Budapešť

http://www.greatbistro.hu/

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.