Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Nejlepší bistra v Londýně

Nejlepší bistra v Londýně

Londýn je pulzující město, ve kterém jistě v tom všem spěchu uvítáte, když si budete moci zalézt do příjemného bistra a jen to vše pozorovat. V Londýně jde gastronomie s dobou a někdy ji možná i předbíhá. Je tu tedy celá řada moderních podniků se zdravým a svěžím jídlem. Londýn je také velmi multikulutrní město, téměř na každém kroku můžete ochutnat něco ze světové kuchyně.

Finks Salt and Sweet – dlouhé snídaně a dlouhé večery

zdroj: finks.co.uk

zdroj: finks.co.uk 

Bistro Finks vás zve na své brunche a nějaký ten drink k večeři. Můžete tu vysedávat celé dopoledne a užívat si volný den, nebo se bavit s přáteli po západu slunce. Interiér je vyšperkovaný a přitom jednoduchý. Nechybí drobné stoly, bar plný dobrot a spousta denního světla. Z jejich kuchařského umu můžete okusit skořicový jablečný toust, nebo třeba talíř pochutin k večernímu posezení. 

Potěší vás jistě i přívětivé ceny. Jeden chod na brunch si můžete objednat od 5 do 10 liber. Finks Salt and Sweet je trochu dále od centra, ale není problém dostat se sem hromadnou dopravou. Najdete jej ve čtvrti Highbury East. Jezdí sem autobus 106. Nejbližší zastávka se jmenuje Queen‘s drive a je jen 3 minuty chůze od bistra. 

Hledejte je zde: 

70 Mountgrove Road
Londýn N5 2LT 

https://www.finks.co.uk

Farm girl – roztomilé a čerstvé

zdroj: thefarmgirl.co.uk

zdroj: thefarmgirl.co.uk

Vyšperkovaný interiér a vás čeká v bistrech Farm girl, které jsou v Londýně hned 4. V Nothing Hill to hraje modrozelenými barvami a k posazení lákají pohodlné lavice. V Chelsea je bistro v cirkusovém stylu a Farm girl v Soho připomíná roztomilou cukrárničku. Kromě milého interiéru vám Farm girl nabídne spoustu pochutin z čerstvých surovin. Doporučujeme vyzkoušet jejich avokádový toust. 

Jídlo tady pořídíte v průměru od 7 do 10 liber. Pobočku v Nothing Hill najdete u zastávky autobusu Chepstop Villas. Jezdí sem linka 52. Místní park je jen přes ulici od bistra. 

Hledejte je zde: 

59a Portobello Rd
Londýn W11 3DB 

https://www.thefarmgirl.co.uk/ 

Le Sacre Coeur bistro – francouzské delikatesy

zdroj: lesacrecoeurbistro.co.uk

zdroj: lesacrecoeurbistro.co.uk

Le Sacre Coeur voní po francouzském sýru a víně. Je to milé francouzské bistro, které ctí tradici zámořského souseda. Poznáte jej podle modré markýzi nad vchodem nebo příjemného posezení v ulici. Když vejdete dovnitř uvítá vás drobné útulné bistro, vyzdobené spoustou stylových plakátů. Z jídelního lístku si můžete objednat něco lehčího jako je grilovaný camembert, nebo pořádnou večeři v podobě pečené kachny. 

Hlavní jídlo zde pořídíte za ceny kolem 10 liber. Le Sacre Coeur najdete severně od centra města ve čtvrti zvané Islington. Můžete se sem vydat autobusem. Pokud pojedete linkou 4, 19, nebo 43, vystupte na zastávce Theberton street. Odtud je bistro jen 2 minuty chůze. 

Najdete je zde:  

18 Theberton Street 
Angel Islington
Londýn N1 0QX

https://lesacrecoeurbistro.co.uk 

Premises Cafe & Bistro – anglická snídaně i turecké speciality 

Turecký pár si v Londýně otevřel bistro Premises a místní si jej zamilovali. Jejich nabídka je opravdu široká, od anglických snídaní, přes variabilní obědy po občasné turecké perličky. I přes šíři jejich sortimentu, si návštěvníci chválí jejich vydatnou anglickou snídani, která by měla patřit k zážitku z britské metropole. Premises Café & Bistro je malý podnik na rohu s klasickými markýzami. Uvnitř najdete tmavší interiér zdobený spoustou fotografií.

Ceny jsou v Premises nižší, než je londýnský průměr. Najdete je u zastávky autobusu Queensbridge road. Můžete se sem dostat linkou číslo 26, 48 nebo 55. Jen kousek za bistrem je velký Hagerstonský park, kde můžete po dobrém jídle relaxovat. 

Kontaktujte je zde: 

209 Hackney Rd
Londýn E2 8JL

https://www.premisesstudios.com/cafe/

Casa tua – pasta a bruschetta

zdroj: casatuacamden.com

zdroj: casatuacamden.com

V Casa tua si budete připadat i uprostřed Londýna, jako byste měli výhled na Coloseum a cítili mořský vzduch. Je to italský bar a bistro, kde nabízejí snídaně, brunche, lehké obědy i pochutiny k večernímu vínu. Je to drobný podnik s barem ze sudů před vchodem a nablýskaným kávovarem uvnitř. Ráno se zde místní zastavují, aby si přečetli denní tisk, večer se baví s přáteli.  Ze snídaňového měnu ochutnejte jejich parmskou šunku. Z brunchů například vajíčka Florentine se špenátem a houbami. 

Ceny se v Casa Tua drží na londýnském průměru. Toto italské bistro najdete ve čtvrti Camden blízko londýnské Zoo. Můžete tam dojet autobusem číslo 29 a zastávku Camden Road Station. Casa tua je od zastávky 1 minutu chůze. 

Najdete je zde: 

176 Royal College St
London NW1 0SP

http://www.casatuacamden.com

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.