Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Nejlepší bistra v Reykjavíku

Nejlepší bistra v Reykjavíku

Když procházíte hlavním městem země ohně a ledu, často se vám stane že k vám zavane vůně právě připravovaného jídla. Možná je to tím, jak čisté ovzduší tu je, že ji nepřehluší smog nebo výpary z aut, možná je to tím, že tu můžete ochutnat mnoho různých delikates na každém rohu. Nejvíce město ožívá v části zvané Down Town, kterou z jinak severského klidu probouzejí nejen místní, ale také mnoho turistů. Vyzkoušejte islandskou kuchyni nebo oblíbená jídla Islanďanů jako jsou hot dogy a tapas. Vrhněte se poznávat chutná zákoutí severu.

101 Reykjavik Street Food – skvělé jídlo ze žlutého domečku

zdroj: https://www.tripadvisor.cz/Restaurant_Review-g189970-d16720175-Reviews-101_Reykjavik_Street_Food-Reykjavik_Capital_Region.html

zdroj: tripadvisor.cz/

V 101 Reykjavik Street Food se nenechte zmást názvem a nečekejte nějaké okénko s hamburgery. Je to podnik, o kterém se vypráví díky jeho skvělým fish & chips a také milému přístupu pana majitele. Můžete se tu najíst z velké porce za dobrou cenu, a ještě si užít veselou konverzaci. Už venku vás možná přiláká vůně ryb a mořských plodů, které tu upravují na různé způsoby. Kromě ryb tu připravují také různé asijské recepty.

Hlavní jídlo tu koupíte asi za 300 Kč, což je na Reykjavické poměry ta levnější možnost. Žlutý domek tohoto bistra najdete hned za rohem, když odbočíte z hlavní Reykjavické třídy Laugavegur. Je tedy v samém centru města a není problém najít jej při pěších toulkách Down Townem.

Najdete je zde:

Ingolfstraeti 2
101 Reykjavik

http://101streetfood.is/contact/

Vinyl – pohoda i hudba v jednom

zdroj: facebook.com/V%C3%ADnyl-Bistro-1031626607021314/zdroj: facebook.com/V%C3%ADnyl-Bistro-1031626607021314/

Když vám otevře své dveře Vinyl bistro, otevře se vám místo, kde vám nebude stačit jen se najíst a pokračovat, budete si tu chtít zalézt a trávit celé odpoledne s dobrou knihou a hudbou. Celá atmosféra bistra je velmi vstřícná, je to malé místo s dřevěnými židličkami a křesílky. Můžete si tu objednat výbornou kávu, dát si svěží salát nebo domácí sendviče a hamburgery a poslechnout si nové i staré umělce na gramofonových deskách. Také sem můžete zajít na brunch třeba v podobě palačinek s borůvkami nebo míchaných vajíček.

Hlavní chod vás tady bude stát asi 450 Kč. Vinyl najdete kousek od centra města, pár ulic od severního pobřeží.

Hledejte jej zde:

Hverfisgata 76
Reykjavík

https://www.facebook.com/V%C3%ADnyl-Bistro-1031626607021314/

Idno – drinky u vody

zdroj: facebook.com/IDNOrvkzdroj: facebook.com/IDNOrvk

Další oblíbené Reykjavické bistro leží přímo u rybníka v centru města. Můžete sem zajít nejen na dobré jídlo a pití, ale také na příjemný výhled na klidnou část města nebo kroužící racky. Kromě drinků, skvělých obědů nebo rychlých svačin během pochůzek městem tu najdete také prostor pro práci. V druhém patře je prostor pro coworking. Z menu si můžete vybrat například fish and chips nebo vegetariánské zeleninové knedlíčky. Můžete to zapít jedním z jejich lahodných drinků nebo dobrou kávou. Za jídlo v bistru Idno zaplatíte asi 500 kč. 

Ochutnejte zde:

Vonarstræti 3
Reykjavík

https://idnorvk.is/

Durum – zdravé, svěží, moderní

zdroj: tripadvisor.cz/zdroj: tripadvisor.cz/

Pod zeleným nápisem Durum se skrývá příjemné a svěží bistro Durum. Můžete tu ochutnat zdravé a moderní pokrmy celý den. Zkuste některý z jejich sendvičů, uzeného lososa nebo třeba avokádový hummus. Na své si zde přijou i vegetariáni. Pokud už se nechcete s večeří zdržovat ve městě a hledáte, kde si zakoupit jídlo s sebou, Durum je pro to ideální. Vše vám i zabalí na cestu.

Ceny za hlavní jídlo se tu pohybují od 200 Kč do 400 Kč. Durum najdete přímo na hlavní třídě Reykjaviku. Je tedy přímo v centru dění.

Najdete je zde:

Laugavegur 42
Reykjavík

http://durum.is/english/

Magic Ice Bar – dobrodružství v ledu

zdroj: facebook.com/Magic-Ice-Bar-OSLO-1458295764406131/zdroj: facebook.com/Magic-Ice-Bar-OSLO-1458295764406131/

A to by nebyl Island, aby se tu neobjevila trocha ledu. Přímo v centru města tu můžete zajít do baru, který je celý z ledu. V tomto zářivém prostoru můžete ochutnat některý z jejich osvěžujících drinků. Během toho si prohlédněte místní ledové sochy. V Magic Ice Baru platíte za vstup. V ceně máte poté drink a také pončo na zahřání a pár rukavic.

Vstupné činí 735 Kč. Magic Ice Bar je přímo v Down Townu Reykjaviku na tříde Laugavegur.

Hledejte je zde:

Laugarvegur 4-6
Reykjavik

https://www.magicice.no/listings/reykjavik-iceland/

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.