Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Nejlepší bistra ve Varšavě

Nejlepší bistra ve Varšavě

Téměř dvoumilionová metropole v sobě kombinuje staré časy velkého Polska a nové moderní pokrokové směry. Tu pravou tvář města poznáte, až když se vydáte do místních bister. Často v prostorách klasických měšťanských domečků najdete podniky s pokrokovou kuchyní a čerstvými ingrediencemi, ať už od lokálních prodejců, nebo z celého světa. Vydejte se objevovat tyto kousky skládačky podél řeky Visly. 

Bistro Warszawa – nejen polská kuchyně v centru metropole

Zdroj: https://bistrowarszawa.pl/galeria/

V centru staré honosné Varšavy najdete koutek s moderní kuchyní a elegantním interiérem. Bistro Warszawa vás přivítá u bíle prostřených stolů s čerstvými květinami. Ukryjete se tu na chvíli před ruchem velkoměsta a můžete ochutnat jejich výběrovou gastronomii i vína. Nechybí tu tradiční polská kuchyně. Můžete si objednat pirohy v několika variantách. Další hlavní chody, které vás budou lákat z jídelního lístku, jsou například kachní prsa s mangovým salátem nebo salát s karamelizovaným opečeným kuřetem. Pokud se ptáte, kolik za toto elegantní jídlo zaplatíte, bude to  v rozmezí od 150 do 250 Kč za hlavní chod. Dezerty stojí v přepočtu asi 80 Kč. Toto bistro je přímo na jednom z náměstí starého města. Najíte se tu obklopeni starými klasickými barevnými domky a zahrádkami restaurací. Pokud byste se dopravovali MHD, vystupte u řeky na zastávce Boleść. Pěšky pak budete na náměstí za 5 minut. 

Najdete je tady: 

Ul. Rynek Starego Miasta 1/3,
00-281 Varšava 

www.bistrowarszawa.pl

Bulke przez bibulke – kde začít den 

Zdroj: https://www.facebook.com/bulkeprzezbibulke/photos/?ref=page_internal

Své dny v Polské metropoli začněte nejdůležitějším jídlem dne v jednom z nejlepších snídaňových bister ve městě. Bulke przez bibulke, to byly originálně hlavně bagely, ale dnes je to kombinace všech vašich oblíbených snídaní. Dejte si různé varianty vaječných talířů, omeletu, bagel, nebo salát. Přidejte k tomu ovocné smoothie. A pokud půjdete okolo ve spěchu, stavte se tu na jejich rychlé esspresso na baru a pokračujte s novou dávkou energie. Co vás tu také velmi příjemně překvapí, jsou ceny. Platíte opravdu málo, navíc v porovnání s velikostí a chutí porce. Snídaně vyjde v průměru na 90 Kč, stejně tak obědový sendvič. Bagely jsou ještě o něco levnější, naopak saláty o trochu dražší. Za kávu na baru zaplatíte 20 Kč. Toto bistro je ve Varšavě na několika místech. Pokud tu budete jako turista, můžeme doporučit podnik přímo v centru města. Nachází se hned za rohem od divadla Palladium. Přímo před bistrem je autobusová zastávka Chmielna.  

Najdete je zde: 

Zgoda 3,
00-018 Varšava 

www.bulkeprzezbibulke.pl

Falla – rostlinný ráj pod neonovým nápisem 

Zdroj: https://www.facebook.com/FALLA.wawa/photos/?ref=page_internal

Varšavská Falla je jednou z poboček po celém Polsku, kde můžete ochutnat svěží a barevné veganské jídlo s inspirací na Blízkém východě. Je to mix lokálních surovin a orientálních koření. Když dostanete jídlo na stůl, nejen, že skvěle chutná, ale také hraje všemi barvami. Možná na něj dostanete takovou chuť, že jej nestihnete ani vyfotit na Instagram. Ochutnejte jejich hummus, wrap, nebo polévku. Jako dezert si můžete dát Baklavu a zapít to jejich domácí limonádou. Cena za hlavní jídlo bude  průměrně 90 Kč. Za pití pak 50 Kč. Bistro najdete ve čtvrti Powiślé, blízko řeky Visla. Autobusem se sem dostanete ze zastávky Universytet. Dovezou vás sem například autobusy 180, 116 nebo 175. Do bistra pak dojdete ze zastávky jen za pár minut. 

Ochutnejte tady: 

Oboźna 9,
00-332 Varšava 

www.fallawege.pl

Thai me up – Všechny barvy Thajska 

Zdroj: https://www.facebook.com/thaimeupwarsaw/photos/?ref=page_internal

Chutné a svěží thajská kuchyně přináší výbuchy koření, velké porce zeleniny, chutně nakládané maso, mořské ryby I neodolatelné thajské nudle. V Thai me up ochutnáte jídla podle rodinné receptury Thajců z různých částí této tropické země. Vše připravují pouze z přírodních a čerstvých surovin. Nepřidávájí žádná umělá dochucovadla. Pokud máte rádi klasiku, dejte si Pad Thai nebo Khao Pad. Jestli vás láká něco speciálnějšího, dejte si curry nebo thajský salát. A odvážlici si mohou  vybrat i z nabídky pálivých jídel. Svou porci si tu vyberou také vegetariáni. Pokud přijdete do Thai me up v čase oběda, můžete si objednat oběd za speciální cenu 125 Kč. Cena za porci v době večeří se pohybuje od 150 do 250 Kč. Toto thajské bistro najdete v centru Varšavy. Pokud pojedete hromadnou dopravou, vystupte na zastávce Foksal a bistro bude hned za rohem. Dostanete se sem mnoha městskými linkami, například 111, 116, 128, nebo 175. 

Ochutnejte: 

Ul. Foksal 16,
00-372  Varšava 

www.thaimeup.pl

Lokal Vegan Bistro – odkryjte slupky cibule a najdete svěží veganské bistro 

Zdroj: https://www.facebook.com/lokalmargines/photos/?ref=page_internal

Jestli hledáte zdravé, svěží a veganské jídlo, zkuste Lokal Vegan Bistro. Veganské pokrmy tu servírují ve velkých porcích plných chuti, zeleniny, bylinek i barev. Jejich menu se pravidelně po nějaké době mění, takže tu najdete vždy něco nového. Ochutnejte tu například pokrmy ze sýru halloumi, seitanové verze masa, nebo tofu. Nechybí využití cukety nebo lilku a luštěniny. Cena za hlavní chod jet u průměrně 140 Kč. Bistro je několik bloků od varšavského Národního muzea. Dojedete sem autobusem na zastávku Hoźa. Vystupte tu z linky 131 a vydejte se k Lokal vegan bistru. Budete tam za pár minut.  

Ochutnejte tady: 

ul.Krucza 23/31,
Varšava 

www.facebook.com/lokalmargines

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.