Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Disneyland: Prožijte pohádku hned na 12 místech

Disneyland: Prožijte pohádku hned na 12 místech

Nejoblíbenějším zábavním parkem je bezesporu Disneyland. Původní park se stal inspirací pro zábavní centra, která vyrostla v mnoha koutech světa. Kam se můžete vypravit za zábavou a jak si výlet do Disneylandu co nejvíce užít?

Baví a okouzluje 70 let

Možná nebudete věřit tomu, že pohádkový svět Walta Disneyho, který může okusit každý, je s námi už 70 let. První park byl otevřen v Kalifornii a inspirací se mu staly pohádkové příběhy vznikající v dílně Walta Disneyho. Park se stal okamžitě hitem, mířily do něj miliony návštěvníků. Milují jej děti i dospělí. Zábavní centrum rozkládající se na úctyhodné ploše bylo mnohokráte rozšiřováno, doplňováno o nové atrakce a modernizováno. Disneyland se stal natolik populárním místem, že byl vystavěn v dalších městech. Cesta za pohádkovým dobrodružstvím nemusí být nikterak dlouhá. 

Dotkněte se pohádky

Ikonická brána Disneylandu vítá návštěvníky magického pohádkového světa. Pulzující atmosféra je zasazena do kulis zámků a hradů, které obdivujeme na filmových plátnech. Jsou vykresleny do nejvěrnějších detailů. Že jste v pohádce poznáte okamžitě, jakmile v uličkách začnete potkávat oblíbené postavičky. Fotografie s Minnie, Sněhurkou, Popelkou nebo postavičkami z Frozen už zdobí nejedno rodinné album. 

Užívejte zábavu

Park není jen procházkou. Je nabitý atrakcemi, ze kterých tryská adrenalin a spousta legrace. Sveze vás horská dráha, užijete si zábavu na několika vodních atrakcích, vyzkoušíte kolotoče, houpačky nebo se odvážíte do strašidelného zámku. U každé atrakce je doporučení, pro jaký věk dětí je vhodná, aby byla zajištěna maximální bezpečnost provozu. 

Pařížský Disneyland

Paříž je romantickým a kouzelným místem a pokud se do Paříže vydáte, prohlédnete si mnoho pamětihodností a architektonických skvostů. Pokud cestujete do Paříže s dětmi, jistě uvítáte, že kouzelný pohádkový svět máte na dosah. Jen pár kilometrů od Paříže vás přivítá Disneyland. 
V pařížském Disneylandu se projedete horskou dráhou a průvodcem vám bude rybka Nemo, objetí si dopřejete (nejen) s Mickey Mousem a ve Walt Disney studiích můžete shlédnout mnoho tematických představení. Park žije dnem i nocí, v noci se můžete těšit na nádhernou noční show, kulisami je centrální zámek Šípkové Růženky. Na konci každého dne nechybí fantastický ohňostroj

Jak se dostat do Disneylandu

Pařížský Disneyland má adresu v blízkém městečku Chessy. Skrývá hned dva parky plné zábavy. Prvním je Disneyland Paris a druhým je Walt Disney Studios Park
Do parku je třeba rezervovat vstupenky online. Určitě si vstupenky rezervujte minimálně 1 den předem. 
Z Paříže se do Disneylandu dostanete vlakem RER A a cesta trvá něco přes půl hodiny. Nádraží Marne la Vallée Chessy, na kterém vystoupíte, je v těsné blízkosti Disneylandu. 
Jestliže chcete zažít jen pohádkové dobrodružství a vynechat Paříž, můžete se rovnou z letiště svézt autobusem Magical Shuttle. Z letišť trvá cesta asi hodinu a autobusová linka má pravidelné spoje tam i zpět.

Disneylandy po celém světě:

  • Disneyland Resort, Kalifornie
  • Walt Disney World Resort na Floridě
  • Disney Land Resort v Hong Kongu
  • Disneyland Magical Resort v Šanghaji
  • Disney Sea and Resort v Tokiu
  • Disneyland Resorts v Paříži
0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.