Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Kde s dětmi strávit jarní prázdniny. Připravili jsme atraktivní tipy v jednotlivých krajích

Kde s dětmi strávit jarní prázdniny. Připravili jsme atraktivní tipy v jednotlivých krajích

Jarní prázdniny začínají pro některé okresy už 5. února a budou se postupně střídat až do poloviny března. Připravili jsme pro vás podrobného průvodce, jak si s dětmi jarní prázdniny užít v jednotlivých krajích. Poradíme kam na lyže i kam na výlet.

Jarní prázdniny ve Zlínském a Jihomoravském kraji

Za sněhem můžete s dětmi vyrazit na Horní Bečvu, do Javorníků nebo Velkých Karlovic. Menším dětem se zalíbí Ski areál Kyčerka a větší děti si užijí Lyžařský areál Razula ve Velkých Karlovicích. Malým, ale příjemným areálem je lyžařské středisko Stupava. Z Brna budete mít blízko do sportovního areálu Němčičky nebo do Nového Města na Moravě.
Ve Zlínském kraji nemůžeme opomenout navštívit jednu z nejkrásnějších zoo republiky. Zlínská ZOO Lešná má připraven o jarních prázdninách pro děti atraktivní program. Kromě ZOO se zvířátky ve Zlíně nebo Brně můžete navštívit i fantastickou Kovozoo v blízkosti Uherského Hradiště. Výlet můžete spojit s aquaparkem v Uherském Hradišti nebo ve Starém Městě u Uherského Hradiště. 
Na zámek se můžete vypravit i o jarních prázdninách. Nádherný zámek Lednice má o víkendech zpřístupněný první prohlídkový okruh a skleník. Přímo v Brně se neomrzí VIDA centrum nebo Hvězdárna na planetárium Brno.

Jarní prázdniny v Olomouckém a Moravskoslezském kraji

Největší lyžařské středisko na Moravě, Kouty nad Desnou, jsou z Olomouce v příjemné dojezdové vzdálenosti. S většími dětmi můžete vyzkoušet Ramzovou nebo skiareál Hlubočky. Kvalitní sněhové podmínky si budete dlouho užívat v areálu Červenohorské sedlo. Nezklame Praděd, Kopřivná v Jeseníkách nebo Bílá v Beskydech.
O jarních prázdninách už je otevřen hrad Bouzov a krásný výlet si uděláte k přehradě Dlouhé stráně. Dětem se bude líbit prohlídka ZOO na Svatém Kopečku nebo prohlídka ostravské ZOO. Při nepřízni počasí se můžete sportu i odpočinku věnovat v aquacentrum Bohumín, v aquaparku Olešná nebo v aquaparku Olomouc. V Dolních Vítkovicích zajděte do Velkého světa techniky a adrenalin si užijete při sjezdu bobovou dráhou na Čeladné. Na Pustevnách si sice nemůžete zalyžovat, ale úžasná je stezka v korunách stromů s unikátním himalájským chodníkem. Skleněná vyhlídka dává pocit, jako byste stáli ve vzduchu.

Jarní prázdniny na Vysočině a v Pardubickém kraji

Příjemnou sjezdovku pro lyžování s dětmi nabízí skiareál Jimramov, dobré podmínky pro sjezd i běžecké lyžování má Ski Snowpark v Novém Městě na Moravě. Milým lyžařským areálem je Čeřínek u Jihlavy. Z Pardubického kraje máte v blízkosti oblíbený skiareál Dolní Morava nebo perfektní skiresort Buková hora. S menšími dětmi se vypravte do ski areálu Přívrat. 
V Bystřici nad Pernštejnem si projděte Bystřický park miniatur, je to příjemná procházka. Zoologické zahrady jsou atraktivní adresou po celý rok, navštívit můžete i poznávací a zábavní park Eden, který je ekologickým parkem. Skvělé je muzeum rekordů a kuriozit v Pelhřimově a rádi vás přivítají v areálu Zámku Žďáru nad Sázavou, děti uchvátí multimediální prvky během prohlídky cisterciáckého kláštera v Muzeu nové generace. O jarních prázdninách je otevřeno Muzeum řemesel Letohrad.

Jarní prázdniny v Libereckém a Královéhradeckém kraji

Liberecký kraj je protkaný skvělými lyžařskými středisky, na lyže můžete s dětmi vyrazit třeba do Harrachova, Bedřichova nebo na Ještěd. Sněhová pokrývka se bude dlouho držet v Krkonoších. Vyrazte do Špindlerova Mlýna nebo Pece pod Sněžkou. Lyžování i termální prameny si užijete v Jánských lázních. 
Skvělým zážitkem je bobová dráha Happy World v Harrachově nebo bobová dráha v Janově nad Nisou. Po celý rok nezklame výlet do největšího zábavního komplexu, Centrum Babylon nebo do krytého zábavního parku DinoPark Plaza Liberec, kde si můžete prohlédnout vývoj planety Země od velkého třesku přes období dinosaurů až do dnes. V Královéhradeckém kraji samozřejmě nezklame ZOO Dvůr Králové nebo FAJNPARK v Chlumci nad Cidlinou. Přes 40 druhů ryb můžete s dětmi obdivovat v obřím akváriu v Hradci Králové.

Jarní prázdniny v Karlovarském a Ústeckém kraji

Karlovarský a Ústecký kraj nabízí krásná lyžařská střediska. Vyrazit můžete na Klínovec, do Mariánských Lázní nebo na Boží Dar
Na příjemnou procházku se můžete vypravit k Jezeru Most nebo na rozhlednu Svatý vrch. Největší ZOO v České republice vás čeká v Chomutově. Celoročně je přístupná zřícenina hradu Kamenice s vysokou dřevěnou rozhlednou. Při hranicích s Německem si můžete projít skalní město Tiské stěny. Pohádkový les navštívíte v Bílině nebo Teplicích. Při nepřízni počasí vyrazte do zrcadlového bludiště na Větruši, dětského zábavného parku Cirkus Park nebo do malebného pohádkového muzea v Duchcově.

Jarní prázdniny v Plzeňském a Jihočeském kraji

Lyžařský areál Lipno spojí zimní radovánky s wellness pobytem, v těsné blízkosti je oblíbený rakouský areál Hochficht. U Lipna si můžete projít stezku korunami stromů. Malé a velké kluky nebo holky s dobrodružnou povahou zabavíte ve Filmové zbrojnici v Táboře. Vše si mohou vyzkoušet a osahat. Chuťové pohárky podráždíte v muzeu čokolády a marcipánu v Táboře a možná se už brzy dočkáme otevření Archeoskanzenu v Trocnově. Sázkou na jistotu je v Plzni zoologická zahrada s Dinoparkem nebo prohlídka historického plzeňského podzemí.

Jarní prázdniny v Praze a Středočeském kraji

Praha a Středočeský kraj nabízí spoustu atraktivních míst, možná právě o jarních prázdninách budete mít dost času některé z nich navštívit. Při nepřízni počasí se můžete vypravit do národního technického a zemědělského muzea, do muzea LEGA na Starém Městě nebo do království železnic. V Libni je na střeše nákupního centra zajímavý DinoPark a ve Vodičkově ulici se pobavíte v muzeu fantastických iluzí. Zábavu si s dětmi užijete v aqua Palace Čestlice a pod vodní hladinu nakouknete v mořském světě v Holešovicích. Fárání do podzemí bude děti bavit v hornickém muzeu v Příbrami, krásu podzemí mohou obdivovat v Koněpruských jeskyních.

Pokud s dětmi nechcete trávit jarní prázdniny v tuzemsku, vyrazte za sluníčkem. O jarních prázdninách si můžete užít moře, pláže a koupání v Egyptě, v Dominikánské republice, na Kapverdách nebo v Dubaji
Sněhové podmínky jsou v českých horách příznivé, delší sjezdovky si s dětmi budete užívat v Rakousku, Itálii, ve Slovinsku nebo Francii.

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.