Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

6 tipů na přírodní koupaliště v Pardubickém kraji
Autor: Roman Horník; odkaz: Wikipedie

6 tipů na přírodní koupaliště v Pardubickém kraji

Poznejte přirozenost a krásu přírodního koupání. Pokud taková místa hledáte v Pardubickém kraji, máme pro vás několik osvědčených tipů. Jedná se o vodní plochy, kde se vám dostane adekvátního zázemí, čisté vody a přírodního prostředí.

 

 

 

1. Přehrada Pastviny

Přehrada PatvinyAutor: Bohemianroots; odkaz: Wikipedie

Přehrada Pastviny neboli Pastvinská přehrada. Místo, které je pro rekreaci, jako stvořené. Obejít tuto velkou plochu vám zabere zhruba čtyři hodiny. Kolem je však k vidění spousta zajímavostí a dostupných služeb. Je to například vláček Pastviňáček. Využít můžete plochy určené ke koupání nebo si půjčíte šlapadla a užijete romantiku přírody z prostředka přehrady. Kolem přehrady Pastviny fungují různá ubytovací zařízení, ale také tábořiště, kde se lze domoci adekvátního zázemí. Koupání zde spojíte i s výlety do blízkého okolí.

  • Kolem přehrady se nachází řada stravovacích zařízení.
  • Otevírací doba půjčovny šlapadel je v létě od 10 do 20 hodin.
  • Vstupné se na přehradě neplatí. Hradíte pouze vybrané služby.

2. Písník Hrádek

Písník HrádekAutor: Petr1888; odkaz: Wikipedie

Písník Hrádek je jednou z vodních ploch zatopené pískovny nacházející se mezi Pardubicemi a Starými Žďánicemi. Poměrně odlehlé prostředí je hodně vyhledávané naturisty. Součástí vodní plochy jsou březové háje a travnaté plochy, kde se pravidelně konají kulturní akce. Využít můžete písčitou i travnatou pláž. Na břehu se lze oddávat různým sportovním aktivitám. Hned vedle se nachází Písník Oplatil. Mezi oběma je pověstné Občerstvení U Žabáka.

  • Občerstvení je opodál vodní plochy.
  • Volný pohyb psů a jejich koupání je zde zakázáno.
  • Písník Hrádek je dostupný nepřetržitě.
  • Vstupné se při vstupu do pískovny neplatí.

3. Přehrada Seč

Přehrada SečAutor: Roman Horník; odkaz: Wikipedie

Sečská přehrada patří k větším koupacím plochám poblíž Chrudimi. Přehrada se pyšní svou fotogeničností díky ostrůvku uprostřed. Její součástí je velká přístupná hráz, odkud se nabízí krásný výhled. Přehrada Seč je využívána nejenom k rybolovu, ale také ke koupání. Místní Autokemp Seč Pláž nabízí řadu služeb. Kromě těch ubytovacích je to hygienické zázemí, půjčovna sportovního vybavení a loděk. V okolí je řada cyklostezek a zajímavostí – vodní trampolíny, zorbing a klasické skákací trampolíny. V kempu si lze půjčit také paddleboard nebo využít volejbalových hřišť.

  • Občerstvení je zajištěno v Autokempu Seč Pláž.
  • Koupání se lze věnovat i mimo kemp, kam si se sebou vezmete psy.
  • V kempu platí zákaz volného pohybu psů.
  • Půjčovna šlapadel funguje v sezóně od 8 do 19 hodin.
  • Platit zde budete pouze za ubytování a přidružené služby.

4. Písníky Mělice

Přírodní koupaliště písníky Mělice – Lohenice vznikly v prostorách bývalého lomu zaměřeného na těžbu stěrkopísku. Zatopený lom patří k vyhledávaným v okolí, protože nabízí krásné písečné pláže a borové lesy kolem. Ty poskytují příjemné stinné zázemí při relaxaci u vody. Písníky Mělice jsou situovány asi pět kilometrů od Přelouče. Plnohodnotné zázemí zde poskytuje například Autokemp Marine Mělice. Vyzkoušet si můžete lyžařskou školu a jiné vodní atrakce. Na břehu je k dispozici stolní tenis, hřiště pro plážový volejbal, nohejbal, ale také trampolíny, víceúčelová hřiště a lanové centrum. Nechybí bezbariérové toalety a plnohodnotné sociální zázemí v podobě převlékáren a sprch s teplovou vodou. Kromě koupání si můžete zapůjčit i sportovní vybavení. Vstup do vody je pozvolný.

  • Občerstvení je zajištěno prostřednictvím několika stánků.
  • Vstup se psy je zde povolen.
  • Otevírací doba se řídí jen v samotném autokempu.
  • Platit budete pouze za vstup na pláže kolem kempu.

5. Koupaliště Konopáč

Koupaliště KnopákAutor: Petr1888; odkaz: Wikipedie

Koupaliště Konopáč se nachází kousek od Heřmanova Městce. Přírodní koupaliště předkládá návštěvníkům plnohodnotné zázemí díky místnímu kempu. Vstup do vody je po schodišti a k dispozici je dětské brouzdaliště. Sportovně-rekreační areál přináší bohaté vyžití. V rámci vodních hrátek je to kupříkladu 42 metrů dlouhý tobogán s vodotryskem. Na břehu se můžete oddávat různým hrát díky přilehlým plochám vymezeným pro sport. Kolem vody jsou travnaté pláže. Nechybí venkovní sprchy, toalety, převlékárny, ale také tábořiště a připojení k internetu.

  • Občerstvení se nachází přímo v kempu u vody.
  • Do celého areálu koupaliště je zakázán vstup se psy.
  • Otevírací doba je v letní sezóně od 9 do 19 hodin.
Vstupné  
Osoby nad 10 let 50 Kč
Dítě od 3 do 10 let 40 Kč
Děti do 3 let zdarma
Osoby nad 10 let od 14 hodin 40 Kč
Děti od 3 do 10 let od 14 hodin 30 Kč

6. Rybník Hluboký

Rybník HlubokýAutor: Petr1888; odkaz: Wikipedie

Rybník Hluboký představuje příjemné koupání v přírodě. Ideální místo k rekreaci v kombinaci s místním Autocampingem Hluboký. Ten poskytuje všestranné zázemí. Rybník Hluboký naleznete asi tři kilometry od Holic. Kolem vody lze využívat částečně zatravněnou a písčitou pláž. Součástí kempu je bazén pro děti, minigolf a volejbalové hřiště. Ubytování lze řešit vlastním stanem nebo prostřednictvím karavanů a chatek. U rybníka mezi rozsáhlými lesy vám nebude chybět sociální zařízení s teplou a studenou vodou.

  • Občerstvení je nedílnou součástí kempu.
  • Vstup do kempu se zvířaty je za poplatek.
  • Platit budete za přespání v kempu a za využívání služeb.
0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.