Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Léto je tu. Kam za moderním aquaparkem a kde hledat úchvatný zatopený lom?

Léto je tu. Kam za moderním aquaparkem a kde hledat úchvatný zatopený lom?

Jakmile se přiblíží horké dny, už nás to táhne k vodě, a kromě bazénů hledáme i přírodní koupaliště, kde si můžeme užít den odpočinku a děti spoustu zábavy. Přinášíme tipy na nádherné koupání v Čechách i na Moravě. 

Aqualand Moravia s venkovním areálem

Na začátku letní koupací sezóny jistě uvítáte místo, které kombinuje bazény s chladnější i teplou termální vodou. Aqualand Moravia se řadí mezi moderní aquaparky, objevíte více než desítku bazénů, spoustu tobogánů a vodních atrakcí i klidovou wellness zónu. Vnitřní areál je propojený s venkovním prostranstvím, rychle nasbíráte vytouženou bronzovou barvu. Aquapark je kvalitně vybavený doplňkovými službami. 
Krásných aquaparků najdete v republice hned několik, v letním období vybírejte aquaparky, které mají k dispozici venkovní areál. Mnohé aquaparky nabízejí zvýhodněné vstupné, pokud zakoupíte vstupenku online. Některé aquaparky objevíte i na slevových portálech za zvýhodněnou cenu.

Za krásným koupáním a historií na Divokou Šárku

Koupání v metropoli nemusí být ve znamení přeplněných břehů barevnými ručníky. Klidné místo pro odpočinek celé rodiny najdete na koupališti Divoká Šárka, kam se lidé chodí osvěžit už téměř 100 let. Bazény jsou zásobeny říční vodou s použitím minimálního množství chemie, proto jsou vhodné i pro koupání nejmenších dětí. Kromě velkých bazénů se můžete těšit na dětské brouzdaliště, tobogán, hřiště a atrakce pro děti. 

Koupání ve stylu art deco

Pokud zavítáte na víkend nebo celodenní výlet do Mělníka, určitě se vypravte za koupáním do městských lázní Mšeno u Mělníka. Jsou výjimečné architekturou ve stylu art deco. Bazén je napájen vodou ze skalního pramene a koupání v něm je v letním období příjemným osvěžením. Okolí Mělníku vás jistě zláká k výletům do přírody, je protkáno atraktivními turistickými stezkami

Prohlédněte si ryby i raky v zatopeném lomu

Nádherná přírodní koupaliště představují zatopené lomy. Voda je v nich sice chladnější, ale tak průzračná, že vidíte vodní svět na několik metrů. Bývají oblíbeným místem rodin s dětmi, plavců i potápěčů. Rozlehlý areál přírodního zatopeného lomu s průzračnou hladinou najdete na Přerovsku. Z hlavní cesty je ukryt ve vzrostlé zeleni, o to větší překvapení vás čeká, až k místu dorazíte a lom sevřený skalisky se vám ukáže v celé kráse. Nezapomeňte plavecké brýle nebo brýle na šnorchlování. Uvidíte hejna ryb, raků a dalších vodních živočichů. 

Kempové areály na řece Berounce

Malebné okolí řeky Berounky láká k tomu, abyste se zastavili na pár dní. K dispozici jsou dobře vybavené kempové areály s plážemi a zátokami, kde vám Berounka nabídne krásné koupání. Vypravte se například do Dobřichovic, kromě krásného koupání vás čeká i výlet na zámek a upravené cyklostezky

Hostivař s písečnou pláží

Opomenout nesmíme oblíbené koupaliště Hostivař, které Pražané milují. Krásný lesopark s rozlehlou vodní plochou nabízí vyžití pro celou rodinu. Nechybí dobře vybavená sportoviště, děti ocení vodní skluzavku a večer se můžete zúčastnit některého z koncertů nebo jiné kulturní události. 

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.