Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Do Kanady na delší čas jedině s vízem. Poradíme vám, jak jej získat

Do Kanady na delší čas jedině s vízem. Poradíme vám, jak jej získat

Běžný turista může Kanadu navštívit po registraci do databáze eTA. Pokud chcete v zemi pobývat déle, studovat nebo pracovat, je zapotřebí vyřízení víza. Kanada jich nabízí hned několik, poradíme vám, co je pro získání kanadského víza zapotřebí. 

Turistické cesty do Kanady

Ti, kteří jedou do Kanady jako turisté, nemusejí žádat o oficiální víza k pobytu v Kanadě. Přesto nemají do Kanady otevřené dveře. Jejich povinností je registrace v databázi eTA. Turisté jsou oprávněni na území pobývat maximálně 6 měsíců (imigrační úředník může pobyt zkrátit) a mohou do země vstoupit pouze jednou. 
Víza jsou vhodná pro běžnou návštěvu Kanady nebo pro studium v rámci jednoho semestru či pro jazykový kurz. Není možné pracovat, a to ani brigádně či jako au-pair. Pro registraci do eTA využívejte oficiální stránky kanadské vlády, někteří odkazují na stránku jako zprostředkovatelé a vybírají poplatek. Vyřízení registrace může trvat až 72 hodin, žádejte v dostatečném předstihu. 

1 rok v Kanadě s vízem

Až 1 000 zájemců ročně může v Kanadě pracovat na 1 rok. Stačí si vyřídit online kanadská víza. Kanada nabízí mnoho pracovních příležitostí, jedná se o nezapomenutelnou zkušenost a skvělý zážitek. První žádosti se podávají od prosince do ledna.
Získání pracovního víza do Kanady je mírně složitější proces, přihlášky se musí podávat se značným předstihem. Pracovní povolení se uděluje podle různých podmínek. Nejprve je třeba vybrat kategorii pracovního víza. V úvahu přicházejí pracovní prázdniny, mladí profesionálové nebo mezinárodní stáž. Získáváte zvací dopis a imigrační úředník na letišti vám do pasu udělí razítko s pracovním povolením. 

Co je zapotřebí pro získání kanadského víza

Abyste mohli v Kanadě pracovat potřebujete pro získání víza samozřejmě platný pas po celou dobu pobytu a občanství České republiky. Prokazujete trvalou adresu v ČR a zdravotní způsobilost. Dokládáte finanční prostředky v ekvivalentu 2 500 CAD. Po dobu pobytu musíte být zdravotně pojištění a mít zpáteční letenku, případně prokázat dostatek peněz pro její pořízení. Za udělení pracovního víza se hradí poplatek 346 CAD. 

Studentská víza

V Kanadě můžete studovat základní, střední nebo vysokou školu. Zapsat se můžete i do odborných nebo jazykových kurzů. Pokud budete přijati ke studiu, můžete požádat o studentská víza. Pak máte možnost pobývat v Kanadě déle než 6 měsíců, s některým typem studentského víza máte i možnost pracovat v omezeném rozsahu. 

Co je třeba vědět o cestě do Kanady

Kdo cestuje služebně, měl by mít pozvání od kanadského partnera v tištěné podobě. Podobná pravidla platí pro návštěvu rodiny, zvací dopis si vytiskněte. Doporučuje se i doklad prokazující dobrý zdravotní stav a doklad o cestovním zdravotním pojištění. Turisté mohou být požádání o předložení harmonogramu cesty. Za klienty cestovních kanceláří vyřizuje registraci eTA zpravidla pracovník kanceláře. 

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.