Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Máme tipy pro bruslaře. Kde v Čechách hledat nejlepší inline stezky?

Máme tipy pro bruslaře. Kde v Čechách hledat nejlepší inline stezky?

Že jsou Čechy rájem turistů o tom není pochyb. Potěší vás, že jsou i rájem in-line bruslařů. Objevíte mnoho upravených cest s hladkým a rovným asfaltem. Poradíme vám nejkrásnější trasy pro bruslení. 

Jezerní in-line stezka na Lipně

Lipno slibuje krásné koupání, výlety do okolí a v zimě dobře vybavená lyžařská střediska. Na dovolenou na Lipně přibalte do batůžku in-line brusle. Jezerní stezka má 19 km a vede z Lipna nad Vltavou do Frymburku. Nejedná se o rovinu, proto se na trase nebudete nudit. Část stezky je osvětlená, vyrazit můžete i na večerní projížďku. 

Polabí, trasa Nymburk-Poděbrady

Oblíbenou in-line stezkou je polabská trasa mezi Nymburkem a Poděbrady. Má 9 km a vede rovinatým terénem. Po trase je několik stánků s občerstvením a na konci trasy můžete zavítat do cukráren nebo hospůdek v centru města. Trasa je populární a tudíž rušnější, za krásnou vyhlídku na Labe ale určitě stojí.

Jizerské hory, od přehrady Souš

U břehu přehrady Souš začíná krásná trasa horskou přírodou Jizerek. Okolo přehrady je asi dvoukilometrový rovinatý úsek, zbývajících 6 km je určeno pro zkušenější bruslaře z důvodů stoupání a následného delšího sjezdu až k chatě Smědava. Náročný sjezd začíná u rozcestí U studánky.  
V Jizerských horách můžete bruslit u Josefodolské přehrady. Krásná stezka je na obou sypaných hrázích přehrady. 

Šumava a stezka z Nové Pece

Šumava nabízí turistický ráj a na své si přijdou i milovníci in-line bruslí. Stezka, která je dost možná nejkrásnější v Čechách, je právě zde. Začíná v Nové Peci a míří do Stožce. Je dlouhá 15 km, vede podél Vltavy a podél železniční tratě. Trasa patří mezi méně náročné, na cestě je řada míst k odpočinku a občerstvení. 
Okolo Vltavy se můžete projet i na trase Z Plané do Boršova nad Vltavou. Pokračovat můžete až do Purkarce.

Vojáky vystřídali bruslaři, Ralsko

V bývalém vojenském prostoru Ralsko se nachází 5 km dlouhá trasa. Asfalt je upravený, převážná část cesty vede lesem. Čeká vás rovina a můžete se i pěkně rozjet, trasa nebývá příliš obsazená. V areálu je vojenské letiště, bruslit se dá na přistávací ploše i na rolovacích dráhách, povrch je kvalitní

Pro koníky i brusle. Vyrazte do Mostu

In-line dráha, která kopíruje tvar dostihové dráhy, je v Hipodromu v Mostě. Těšit se můžete na upravený povrch a dokonalou rovinu. Pohled na trénující žokeje je příjemným zpestřením jízdy na bruslích. 
V letních měsících je oblíbeným místem pro rekreaci vodní nádrž Matylda, rovina nabízí příjemnou bruslařskou stezku.

Bruslete v metropoli

Praha se může pyšnit oblíbenou a upravenou in-line stezkou. Na pravém břehu Vltavy vyrazte od Mánesa okolo Podolské vodárny až k nádraží Modřany. Dále ke Zbraslavskému mostu, přes osadu Jarov až do Vraného nad Vltavou.
Oblíbeným úsekem je trasa od vodáckého areálu k Trójskému zámku, okolo ZOO až k parku Drahaň-Troja

Lesem u Hradce Králové

U Hradce Králové zbudovali pro inlinisty krásný lesní okruh. Trasa je klidná, rovná a dostatečně široká. Asfalt je měkký a vyrazit sem mohou i naprostí začátečníci. Kopcovitá trasa vede od Orlického Záhoří až k hraničnímu přechodu Mostowice. Vypravit se můžete také z Opočna přes obec Mokré, České Meziříčí až na Pohoří.

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.