Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Zimní výlety v okolí Prahy

Zimní výlety v okolí Prahy

Klidná procházka zimní krajinou, liduprázdná místa nebo klid v lesích. Zimní výlet může být za sportem, poznáním nebo za příjemnou relaxací. A myslíte, že se musíte vydat do hor? Určitě ne. Stačí vyjet jen kousek za Prahu. Poradíme vám výlety krásným okolím, k některým se dopravíte linkovým autobusem, jinde budete za pár minut autem. 

Gotická stavba Zbořený Kostelec

Romantické údolí řeky Sázavy ukrývá gotickou zříceninu stavby Zbořený Kostelec. Dříve královský hrad je dnes volně přístupnou zříceninou, kterou si při svých procházkách oblíbil i Karel Hynek Mácha. Stačí se dopravit do Čakovic a vydat se po zelené značce. K hradu vedou i další stezky, například údolím Sázavy z Nespek nebo z Týnce nad Sázavou. V blízkosti si můžete prohlédnout unikátní visutou lávku. Je určena pěším i cyklistům.

Karlštejn a Bubovické vodopád

Okolí Karlštejna je kouzelné po celý rok, ale v zimním období se vám v celé své kráse představí Bubovické vodopády. Tání sněhu je dostatečně zásobuje vodou a při procházce objevíte místa s až dvoumetrovými schody. Jsou vápencové a pokryté mechem a řasami. Budete procházet nejznámějšími a turisticky nejdéle zpřístupněnými místy v Národní přírodní rezervaci Karlštejn.

Za medvědy do Berouna

Kousek od Husova náměstí v Berouně můžete navštívit medvědárium. V oploceném výběhu si v současné době můžete prohlédnout tři medvědy, kteří jsou potomky medvědů z hradního příkopu v Českém Krumlově. Z legendárních večerníčkových hrdinů je už v medvědáriu jen Kuba, návštěvníkům se ale určitě Kubovi noví kamarádi zalíbí.

Celoročně do jeskyní

Koněpruské jeskyně jsou nejdelším jeskynním systémem v Čechách a jsou staré desítky milionů let. Jeskyně mají po celý rok stálou teplotu, proto jsou ideálním cílem na výlet v zimním období i v parném létě. Pokud byste si výlet v okrese Beroun chtěli prodloužit, vypravte se k nádherným lomům. Velká Amerika je krásný lom s hloubkou asi 100 m a délkou 800 m.

Posázavská stezka nejen v létě

I v zimním období je krásná procházka Posázavskou stezkou. Ta dříve nesměla chybět v turistickém itineráři každého trempa. Z Petrova u Prahy do Kamenného přívozu vede příjemná naučná turistická stezka. Od železniční stanice se vypravíte dolů k Sázavě a budete se držet po směru jejího toku. Rozprostřou se vám nádherné výhledy na údolí řeky i na skalnaté úseky. Místy budete stoupat dokonce po schodech vytesaných do skály. 
Minout nesmíte Žampašskou vyhlídku s pohledem na železniční viadukt datující se do roku 1900.

Pohádkové zámky v okolí

V okolí Prahy můžete navštívit několik krásných zámků. Některé jsou přístupné po celý rok, u jiných se v zimním období pokocháte alespoň procházkou po parku či zámecké zahradě. Vyrazit můžete k Mladé Boleslavi do Zámku Stránov, na západní stranu Prahy k zámku Mníšek pod Brdy, do Průhonického parku k zámku Průhonice nebo k Berounu na zámek Nižbor

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.