Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Působivé fotografie z japonské pláže připomínají fotomontáž

Působivé fotografie z japonské pláže připomínají fotomontáž

Fotografie z této japonské pláže připomínají zdařilou fotomontáž. Už jste navštívili Čičibugahamu? Stala se hitem Instagramu a teď láká turisty i fotografy z celého světa. Čtěte dál, dozvíte se proč.

Japonská pláž Čičibugahama se nachází poblíž města Mitoyo v prefektuře Kagawa a k fotografování přímo vybízí. Důvodem je magická podívaná, kterou vytváří zdejší přílivová jezírka. 

Siluety se na jejich hladině odráží a vzniká unikátní zrcadlový efekt, který svádí k pořizování vskutku nápaditých fotografií. Právě takový snímek v roce 2016 zvítězil v soutěži místní turistické organizace a odstartoval boom na sociálních sítích

Snad každý, kdo takovou fotku někde zahlédl, zatoužil pláž Čičibugahama navštívit. V roce 2019 se na toto místo přijelo podívat bezmála půl milionu návštěvníků a jeho popularita se stále zvyšuje. Roste také vynalézavost příchozích, kteří si sem kvůli dokonalé fotografii přináší nejrůznější propriety a také originální nápady. 

Intenzita, s jakou jsou neobvyklé fotografie sdíleny na sociálních sítích, přesáhla obvyklou míru a na Instagramu už má věhlasná Čičibugahama dokonce vlastní profil. Úřad pro cestovní ruch města Mitoyo zájem o lokalitu vítá a nadšeným příchozím dokonce adresuje rady, jak si odsud mohou odnést ty nejkrásnější snímky. 

Doporučení by se dala shrnout těmito slovy: Buďte ve správnou dobu na správném místě. Ideální doba k fotografování je prý při západu slunce, kdy nefouká vítr a hladinu zbarvuje rudá obloha. Klíčem k úspěchu je také správné postavení, a to co nejblíže k vodní hladině.

Další důkaz, že dovolená v Japonsku může být kouzelná.

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.