Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Kouzelná místa Wyomingu překvapí mnohé nezkušené turisty

Kouzelná místa Wyomingu překvapí mnohé nezkušené turisty

Pandemie koronaviru po celém světě omezila běžný život natolik, že lidé začali ve velkém navštěvovat odlehlá a krásná místa v přírodě. Mnozí však svou neznalostí přidělávají práci záchranným složkám.

Amerika nabízí spoustu krásných horských oblastí. Není to ale jenom známý Grand Canyon. Například Wyoming má své nedotčené pohoří zvané Wind River. Místo do nedávné doby spojované s naprostým klidem a samotou. Tomu však udělala přítrž pandemie koronaviru, která do skal vyhnala spoustu nadšenců z různých koutů USA. Bohužel mnohdy nepřipravených.

Lidé podceňují sílu přírody

O mnohém vypráví členové organizace Tip Top Search and Rescue mající na starosti právě tuto oblast. Ta nespadá do národních parků, kde pomoc lidem poskytují správci. V tomto případě je záchranný tým složený především z dobrovolníků.

Největší starost jim dělají turisté, kteří nedbají upozornění a do hor vyráží zcela nepřipraveni. Často musí vyjíždět k cestovatelům bez potřebného vybavení. K těm, kdo podcenili dostatečné oblečení a někde mrznou nebo skončili odříznuti v dané oblasti bez adekvátních pomůcek.

Dle vyjádření organizace Tip Top Search and Rescue jde o nejhorší období od roku 1980, kdy zde dobrovolníci plní roli záchranářů. Může za to pandemie koronaviru a také nulové zkušenosti outdoorových nadšenců.

Wind River pro zkušené

Wind River Range je skutečným klenotem Skalnatých hor. Musíte mít ovšem patřičné zkušenosti a dbát rad průvodců. Pak nabízí tato oblast jedinečné přírodní klenoty. Je to třeba nejvyšší vrchol Gannett Peak, přírodní rezervaci Shoshone National Forest a Bridger-Teton National Forest, Timcomb Lakes a pohoří Squaretopn Mountain.

Patříte k zarytým dobrodruhům a české přírodní krásy už vám nestačí? Naplánujte si cestu do Ameriky

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.